Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:47  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

CREUS QUE HAS D'ANAR A URGÈNCIES? TRUCA AL 061

  • Truca al 061, Urgències Mèdiques

    Truca al 061, Urgències Mèdiques

6/2/2017

El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Salut, ha impulsat la campanya informativa Creus que has d’anar a urgències? Truca al 061, per orientar la ciutadania sobre el millor centre on acudir en cas d’un problema de salut.

 

A dia d’avui, una mitjana de 9.500 persones acudeixen als serveis d’urgències d’un hospital, dels quals, un 64% presenten molèsties o problemes de salut que o bé no són una urgència –i per tant podrien esperar a la programació d’una visita amb el metge de capçalera– o bé són una urgència de poca gravetat que podria ser tractada en una altre centre de la xarxa assistencial.

 

La millor manera que té la ciutadania de conèixer quin és el centre més adequat on pot acudir en funció de la seva dolència o del seu malestar és trucant al 061 CatSalut Respon. Aquest telèfon està gestionat per professionals sanitaris (metges i infermeres) que poden assessorar al ciutadà i proposar-li una resposta adequada al problema de salut plantejat: el pot adreçar a un centre adequat a la gravetat del seu problema, orientar-lo en el tractament, enviar-li un metge a casa a través del sistema d’atenció domiciliària o enviar-li una ambulància en el cas que es tracti d’una urgència que hagi de ser atesa de forma immediata.

 

Per al Departament de Salut, potenciar el servei del 061 CatSalut Respon és fonamental per atendre més adequadament les necessitats de salut dels ciutadans. I per a la pròpia ciutadania, trucar al 061 CatSalut Respon pot suposar un estalvi desplaçaments i temps d’espera innecessaris.Data de modificació: 09/02/2017 20:25:55