Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

20:15  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL SERVEI DE SUPORT PSICOLÒGIC DEL PUNT DONA ES REALITZA A LA TORRETA

 • Servei pisicològic Punt Dona: dades absolutes sobre el total d’usuàris atesos al 2016

  Servei pisicològic Punt Dona: dades absolutes sobre el total d’usuàris atesos al 2016

 • Servei pisicològic Punt Dona: distribució per grups d'edat

  Servei pisicològic Punt Dona: distribució per grups d'edat

 • Servei pisicològic Punt Dona: dones ateses segons casuística

  Servei pisicològic Punt Dona: dones ateses segons casuística

1/2/2017

Des del començament d'aquest any, el servei psicològic del Punt Dona Montmeló, es presta a les instal·lacions de Centre Cultural de La Torreta. El Punt Dona és un servei municipal obert a la ciutadania de Montmeló des de ja fa 13 anys, amb el suport de l'àrea d'Igualtat de la Diputació de Barcelona.

Aques servei, té una triple vessant i presta orientació i assessorament social, atenció psicològica i atenció jurídica i es tracten les problemàtiques derivades en temes de separacions, divorcis, maltractaments, violència familiar, custòdia de menors, etc.

Així es va crear l'any 2004 el Punt Dona, amb la voluntat de donar una atenció professionalitzada a totes les dones del municipi amb una problemàtica personal derivada de la seva condició de dona, i, tractar de respondre les seves demandes d'informació, d'assessorament jurídic, social, laboral, familiar, de salut, d'ocupació, violència masclista, separacions familiars conflictives, etc.

Alhora també és el servei local des d'on s'impulsen les polítiques d'igualtat entre dones i homes, de manera coordinada i conjunta amb altres àrees i serveis d'interns i externs de l'Ajuntament.

El treball que es realitza al Punt Dona, consisteix bàsicament a donar una resposta immediata, àgil i contenidora en situacions de crisi. Es treballa amb un protocol sistematitzat, des d'un vessant multidisciplinari per tal de donar respostes globals.

El Punt Dona té les seves portes obertes a tota persona per a consultes i/o propostes. És un espai viu, que creix amb el temps i s'adapta a la realitat canviant.

Quins serveis presta el Punt Dona?

 • Punt d'informació personalitzada: s'informa sobre serveis i recursos municipals, comarcals i de Catalunya, per al conjunt de la ciutadania.
 • Servei d'atenció social personalitzada: es realitza la primera acollida i recepció de la demanda. La professional de referència i d'acord amb la situació concreta estableix un pla d'intervenció.
 • Acollida i suport psicològic: s'atén de manera individual i/o en grup, dones que necessiten una atenció psicològica especialitzada, fruit d'experiències traumàtiques i/o que pateixin situacions de violència de gènere. També es fa un tractament de situacions derivades de conflictes en la parella, relacions familiars conflictives que puguin patir les dones. Des del passat gener, aquest servei es realitza a les instal·lacions de la Torreta, cada dimecres, de 9.30 a 14 hores.
 • Durant l'any 2016 s'han assistit a 46 dones i 5 homes en el servei d'atenció psicològica. Cal esmentar que durant aquest any les absències han disminuït respecte a l'any passat. L'edat de la majoria de les usuàries se situa en la franja de 45 a 65 anys. Cal destacar que cada vegada s'apropen més dones amb edats avançades amb problemes relacionats amb la soledat davant de l'envelliment.
 • Servei d'assessorament jurídic: s'ofereix una primera informació i una orientació bàsica de tipus legal dels passos a seguir en cada procés concret i d'acord amb cada situació, en diferents àmbits (violència domèstica, orientació en temes d'habitatge, dret de família, temes laborals, situacions de desemparament), així com un seguiment del procés judicial, en cas que aquest existeixi, mantenint contacte directe amb els professionals que el tramitin. Aquest servei es realitza a l'Ajuntament, el primer i tercer dilluns de mes, de 10 a 12 hores.

 

Com contactar-hi?

 • El Punt Dona és un servei confidencial i gratuït
 • Per concertar entrevista es pot fer per telèfon al 93 572 00 00 ext.130, o bé presencialment al departament de Serveis Socials de l'Ajuntament

 

Ubicació i horaris del PUNT DONA

 • Atenció psicològica: Tots el dimecres de 9.30 a 14 hores al Centre Cultural La Torreta
 • Atenció jurídica: primer i tercer divendres de mes, de 10 a 12 hores, a l'Ajuntament de Montmeló.


Data de modificació: 02/02/2017 18:36:20