Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:09  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ S'ADHEREIX AL MANIFEST "CASA NOSTRA, CASA VOSTRA"

  • Casa nostra, casa vostra

    Casa nostra, casa vostra

2/2/2017

El darrer Ple de Montmeló celebrat el dimarts 31 de gener, va aprovar per unanimitat l'adhesió al Manifest "Casa Nostra, Casa Vostra".

 

Tal com recull la moció, Catalunya ha estat sempre terra d'inclusió, però no podem oblidar que en molts moments també hem estat rebuts en altres terres. A Catalunya convivim amb persones de la resta de l'Estat, persones de totes les cultures, de tots els països i de totes les creences.

 

El ple de setembre del 2015, Montmeló ja va aprovar, per unanimitat, una moció on es declarava Municipi d'acollida, davant la inacció dels diferents governs davant la situació de milions de persones que han hagut de desplaçar-se de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa.

 

Amb aquesta nova moció es fa una crida a les institucions catalanes, malgrat les competències en asil siguin estatals, per tal que donin una resposta més clara i contundent davant el desplaçament forçat de persones. Catalunya té competències en polítiques d'acollida i podria aplicar mesures per millorar-les i enfortir-les des d'ara mateix.

 Data de modificació: 09/02/2017 15:43:49