Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

10:11  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

CAMPANYA "SÓC RESPONSABLE": IDENTIFICA I ESTERILITZA EL TEU ANIMAL DE COMPANYIA

 • Sóc responsable: identifica i esterilitza el teu animal

  Sóc responsable: identifica i esterilitza el teu animal

 • Tríptic sobre la tinença i protecció d'animals

  Tríptic sobre la tinença i protecció d'animals

24/1/2017

Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) pasa en marxa  la Campanya Sóc Responsable 2017, campanya d’identificació i/o esterilització d’animals de companyia a preus reduïts, que estarà vigent de l’1 de febrer al 30 d’abril de 2017.

 

Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora. La causa principal de l’abandonament és la manca de control de la natalitat.

 

La majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial per als animals o que, si més no, creu que no aporta cap benefici , com a resultat és produeixen moltes cadellades no desitjades,. i que la identificació tampoc no és necessària, especialment quan es tracta de gats, i la realitat és que molts animales que arriben als centres d’acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident.

 

Estar informat, identificar i esterilitzar el teu animal de companyia és contribuir al seu benestar i al teu.FAADA vol informar-te i contribuir a posar-t’ho fàcil a l’hora d’esterilitzar i identificar.

 

Els objectius de la campanya són:

 • Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals.
 • Informar de l’obligació legal d’identificar els animals, amb el microxip i la xapa corresponents, i de registrar-los al cens municipal.
 • Explicar els avantatges d’esterilitzar els animals tant per ells, com per les persones.
 • Reduir l’abandonament.
 • Descarrega't el cartell de la campanya aquí

 

Per la seva banda, l'Ajuntament de Montmeló va aprovar a mitjants del 2015 una nova Ordenança Municipal sobre la Tinença i Protecció d'animals.

 

Amb ella es pretén garantir una tinença responsable dels animals per aconseguir un bon nivell de convivència entre ells i les persones, assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, i preservar tant la seva salut i seguretat com la de les persones.


D'altra banda, des de l'Ajuntament es vol conscienciar la ciutadania de les responsabilitats que comporta tenir un animal de companyia (gat, gos i/o fura). Per això durant el mes d'abril i la primera quincena de juny, s'ha trucat al les persones propietàries d'una mascota per informar-los de la nova ordenança i per tal de lliurar-los una placa amb el nom de l'animal censat.

 

També s'ha elaborat un tríptic que es distribueix conjuntament amb la placa i també a totes les persones que censen la seva mascota. El tríptic informa sobre el cens dels animals i sobre les zones d'esbarjo de Montmeló (ZEG). També es donen recomanacions per tenir una adequada cura de la mascota i algunes normes bàsiques de convivència entre les persones, les mascotes i l’espai públic.

 Data de modificació: 24/01/2017 12:53:20