Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:56  |  17/10/2021

Data i hora oficial

El temps

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA ENTRE JOVES, A MONTMELÓ

  • Voluntariat per la llengua entre joves, a Montmeló

    Voluntariat per la llengua entre joves, a Montmeló

21/1/2017

El Punt d'Informació Juvenil de Montmeló ubicat a l'Estació Jove, juntament amb l'Oficina de Català, van acordar fer difusió del Voluntariat entre els joves del poble.

 

A Montmeló tenim més d'una vintena de parelles lingüístiques, moltes de les quals són aprenents i voluntaris lingüístics que porten temps dedicant una hora a la setmana a practicar el català, a xerrar i a fer poble. Ara hem anat més enllà, i entre el jovent també tenim gent amb ganes de practicar el català i agafar fluïdesa, és per això que hem format una parella lingüística entre aquesta franja d'edat.


La Fàtima, és una jove de setze anys amb moltes ganes d'aprendre català, necessita algú que l'ajudi a agafar confiança a l'hora de parlar, vol conèixer més i millor la nostra cultura. Malgrat que estudia català, reconeix que li falta encara molt per comunicar-se en català.

 

Per altra banda, tenim la Yasmina, una marroquina de 19 anys, amb molta empenta, optimisme i ànims d'aprendre i ajudar. Aquesta jove serà la voluntària lingüística de la Fàtima i intentarà que el català sigui la llengua per comunicar-se entre les dues, malgrat que l'àrab és la llengua comuna, ara a més, disposaran del català per parlar de les seves coses.

 

Des de l'Oficina de Català se'ls ha lliurat material per poder començar el Voluntariat, han rebut unes pautes per tal de tenir tema de conversa i han decidit trobar-se els dilluns a la tarda a l'Estació Jove de Montmeló. Des del Punt d'Informació Juvenil els ofereixen un espai per fer conversa i un ventall d'activitats per fer amb el jovent del poble.

 

L'Oficina de Català convida a totes aquelles persones que vulguin practicar el català que s'apuntin al programa del Voluntariat per la llengua i fa una crida a aquelles persones catalanoparlants que vulguin ajudar els aprenents que s'acostin a l'Oficina de Català de Montmeló o enviïn un correu electrònic per tal de contactar-hi.

 

 

Més informació

  • Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental
  • Oficina de Catala de Montmeló. 93 572 00 00 ext. 144
  • montmelo@cpnl.cat
  • www.cpnl.cat

 Data de modificació: 23/01/2017 13:48:47