Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:13  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

SAPS QUÈ ÉS LA MEDIACIÓ CIUTADANA?

  • Saps què és la mediació ciutadana?

    Saps què és la mediació ciutadana?

  • Servei de mediació comunitària

    Servei de mediació comunitària

23/1/2017

El 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació. Aquesta data ens dona l’oportunitat per mirar el camí recorregut i reflexionar sobre el futur de la mediació a l’àmbit municipal.

 

Fa quasi 20 anys que es va començar a parlar tímidament de mediació. N’hem hagut d’aprendre, identificar els possibles àmbits on aplicar-la, treballar perquè les administracions públiques la integréssim com un element afavoridor de la convivència en les polítiques públiques i, per últim, donar-la a conèixer a la ciutadania.

 

L’experiència d’uns primers ajuntaments pioners en la incorporació de la mediació en l’abordatge de conflictes de convivència va mostrar-ne la seva gran utilitat i va motivar que des de la Diputació de Barcelona s’apostés com una eina important per oferir-la de forma gratuïta i accessible als ciutadans i ciutadanes de la demarcació de Barcelona. D’això ja fa més de 10 anys i l’objectiu de donar cobertura a tot el territori mitjançant els serveis de mediació municipals o el servei de mediació itinerant ha estat assolit amb èxit. 

 

L’Ajuntament de Montmeló conscient que la convivència ciutadana i la cohesió social són un dels reptes que han d'afrontar les societats actuals i que com a institucions de proximitat, presta el Servei de Mediació Comunitària amb el suport de la Diputació de Barcelona del del mes de març de 2015.

 

Aquest servei pretén ajudar a la ciutadania en la resolució de problemàtiques derivades de la convivència ciutadana i aquells que es produeixen a les comunitats de veïns.

 

Per tal de sol·licitar aquest servei, les persones interessades s’hauran d’adreçar a l’Ajuntament mitjançant instància general o bé enviant un correu electrònic a l’adreça mediaciocomunitaria@montmelo.cat, descrivint el motiu de la sol·licitud.

 

Des de ll'Ajuntament de Montmeló, s'aposta per la mediació comunitària com un sistema alternatiu de gestió i resolució de conflictes que entén el conflicte de manera positiva perquè facilita la negociació dels interessos contraposats i potencia el concepte de ciutadania activa, generant major autonomia i compromís de les persones.

 

La mediació comunitària es caracteritza per apostar pel pacte, el compromís i la cultura del diàleg, atorgant als ciutadans i ciutadanes un paper actiu i responsable davant els conflictes i la recerca de solucions, tot habilitant espais neutrals on poder gestionar els conflictes i obtenir una solució satisfactòria per a totes les parts implicades.

 

Més informació a la web de la Diputació de BarcelonaData de modificació: 30/01/2017 06:43:34