Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

18:50  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

L'ESCOLA SANT JORDI PARTICIPA EN EL PROJECTE CUEME (CULTURA EMPRENEDORA A LES ESCOLES)

 • Presentació del projecte CuEmE

  Presentació del projecte CuEmE

 • Presentació del projecte CuEmE

  Presentació del projecte CuEmE

 • Presentació del projecte CuEmE

  Presentació del projecte CuEmE

 • Presentació del projecte CuEmE

  Presentació del projecte CuEmE

19/1/2017

El projecte "CuEmE" (Cultura Emprenedora a les Escoles) te com a objectiu fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat de cicle superior de primària mitjançant la creació de cooperatives escolars i està organitzat per la Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació i la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments participants.

 

Des de l'àrea d'Educació de l'Ajuntament, coneixedors d'aquest projecte, van insistir a la Diputació de Barcelona per tal de poder-hi participar. La resposta de la Diputació va ser en positiu però només podia participar un dels dos centres d'infantil i primària del municipi. Es va oferir el projecte a les dues escoles i van decidir que seria l'escola Sant Jordi qui en formés part. Des de l'inici d'aquest curs 2016/2017, l'escola Sant Jordi i, en concret, els alumnes de 5è de primària participen en el projecte CuEmE.

 

Cada classe de 5è de l'escola Sant Jordi ha constituït una cooperativa. El projecte CuEmE situa a l'alumnat davant del repte de crear i gestionar un projecte de manera real i proposa una metodologia on l'alumnat sigui protagonista i centre del seu propi aprenentatge. Es basa en un treball a partir de la pràctica on l'aprenentatge sigui actiu, cooperatiu i significatiu. Per això, la relació entre el centre educatiu i el seu entorn ha de ser present diàriament. La metodologia es basa en projectes, des de la participació real i efectiva dels alumnes a l'aula. El paper del professorat durant el procés serà el de recolzar, assessorar i proposar reptes.

 

Durant el primer trimestre del curs, els alumnes de cadascuna de les tres classes de 5è, han treballat en la creació d'aquesta cooperativa. Les tres cooperatives, anomenades "Somnis d'Or", "Oops" i "Satèl·lits creatius", s'han adreçat avui 19 de gener, a l'Ajuntament per presentar-se i sol·licitar el número d'identificació fiscal.

 

Durant la visita a l'Ajuntament les tres juntes representants de les cooperatives han explicat que estan treballant en la creació de prototips per, després de fer un estudi de mercat, triar el producte que comercialitzaran. Durant els dos pròxims trimestres desenvoluparan la producció que acabaran posant al mercat.

 Data de modificació: 19/01/2017 18:50:58