Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

18:27  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ÚLTIMES ENTRADES DE RHÜMIA A LA POLIVALENT , GUANYADORA DEL GRAN PREMI ZIRKÒLIKA 2016

 • Rhümia

  Rhümia

 • Rhum & Cia: Rhumia

  Rhum & Cia: Rhumia

 • Martí Torras i membres de la companya Rhum, recollint el premi

  Martí Torras i membres de la companya Rhum, recollint el premi

 • RHUM

  RHUM

10/2/2017

Rhümia es representarà a la Sala Polivalent de Montmeló el proper dissabte 18 de febrer a les 19 hores. L’espectacle dirigit pel montmeloní Martí Torras va guanyar el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2016.


L’espectacle guanyador del Zirkòlika de Circ, que va obtenir com a premi una gira per Catalunya valorada en 16.000 € (la dotació més important del país en la seva categoria)  es representarà al llarg del 2017 a diversos teatres d’arreu del territori català com a Vallromanes, Premià de Mar, Montmeló, Igualada, Mataró, Tiana, Sant Boi de Llobregat, Torelló i Terrassa.


Quan les llums de la pista s’apaguen un cop acabat el “bolo de trabajar”, toca posar-se l’abric de personeta, agafar aires de dignitat i sortir a fora el carrer per fer cap a casa, amb la por que aquest món tan seriós no ens devori. Només cal que algú ens ajudi a encendre l’espurna, perquè quan ens toqui actuar en allò que en diuen el “món real”, demostrem amb el nostre comportament que podem canviar alguna realitat.


Aquesta família "inestable" de pallassos i músics excepcionals dirigits per Martí Torras Mayneris, que són Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pepino Pascual, acullen a casa seva l’artista de carrer, músic, clown i luthier, Mauro Paganini, que aporta el seu univers màgic per tancar la segona part d'aquesta bilogia clownesca que vam començar amb Rhum.


A casa dels Rhum & cia, hi ha un altre món possible, una altra pista de circ més íntima amb noves entrades de pallassos, cançons i músiques d’arreu del món i és plena d’emocions absurdes i concretes. Imaginades i reals. No és gens diferent del que passa a qualsevol llar d’arreu del món perquè finalment el circ és qualsevol univers i cada casa és un circ on tothom hi té cabuda.


Rhümia és un cant a l’esperança, a la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses. Aquí i allà, als que ja en saben i als que en sabien i n’han de tornar a aprendre. El riure, l’arma més poderosa de la felicitat, amagat sota un nas vermell.

 

 

RHUM & CIA
RHUM & cia neix de la voluntat de crear un espectacle homenatge a Joan Montanyès i Martínez, més conegut com a MONTI.


Martí Torras estava treballant amb en Joan Arqué i en Monti en el que havia de ser el nou espectacle de Monti & cia, que s'estrenava a la Fira de Tàrrega 2013 i després faria temporada al Teatre Lliure de Montjuïc. Desgraciadament l'enfermetat que patia en Monti i la seva posterior mort no van permetre arribar a bon port.


Mesos més tard, Martí Torras va decidir tirar endavant una nova història, inspirada en aquell Rhum que va escriure amb en Monti, però diferent perquè no parlaria de la mort d'aquell pallasso sinó dels que es quedaven a la seva companyia de pallassos. No tenia sentit intentar aixecar el mateix espectacle sense ell, pels components dramàtics que aquell tenia.


Amb la complicitat de la família i molt especialment de Jordi Martínez, el seu tiet, es va aconseguir el finançament gràcies al Festival GREC de Barcelona i la productora Velvet Events. Més endavant va sorgir la possibilitat d'exhibició al Teatre Lliure de Gràcia, seu d'alguns dels espectacles de Monti & cia.


Una nova troupe de pallassos, conformada pel primer i el darrer carablanques del Monti: el mateix Martínez i Joan Arqué, a qui se sumarien l'antic company de batalles i còmplice musical Pep Pascual i dos grans músics i intèrprets de dilatada trajectòria en d'altres companyies: Roger Julià i Guillem Albà.


Després de l'èxit de crítica i públic al Festival Grec 2014, la temporada amb entrades exhaurides al Teatre Lliure, i el Premi Zirkòlika al Millor Espectacle de Pallasos 2014, aquest meravellós equip artístic i tècnic forma ara una nova companyia de Pallassos que fan teatre o que fan Teatre de pallasos: RHUM & CIA.


Al 2016, RHUM & Cia va preparar el seu segon espectacle; RHÜMIA, amb la incorporació del músic i clown Mauro Paganini, en substitució de Guillem Albà, i l'èxit de l'estrena dins del Festival GREC ha fet que guanyi el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ.

 

 • Espectacle per a tots els públics
 • Venda on-line: www.4tickets.es/montmelo
 • Preus: Entrada General 12€, Carnet Jove 9€, jubilats i menors d'edat 7€. Aforament limitat
 • Info. salapolivalent.montmelo.cat


Data de modificació: 13/02/2017 15:56:32