Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:32  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

NOVES PECES RESTAURADES AL MUSEU DE MONTMELÓ

  • Restauració de peces al Museu de Montmeló

    Restauració de peces al Museu de Montmeló

22/12/2016

Aquest mes de desembre, gràcies a un ajut de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, han finalitzat les tasques de restauració d'algunes peces del fons del Museu Municipal de Montmeló pertanyents a les col·leccions de l'antiga ferreria del carrer Major i de Can Tacó.

 

En el cas de la ferreria s'han restaurat diversos objectes de pell que el ferrer utilitzava per protegir-se de l'escalfor quan treballava a l'enclusa, com el davantal i uns peücs que se sobreposaven al calçat per evitar cremades. La restauració ha consistit a la neteja i hidratació de la pell i la reparació de diversos estrips produïts quan les peces encara estaven en ús.

En el cas del jaciment romà de Can Tacó s'ha restaurat un fragment d'estuc en el qual encara eren visibles les marques que havia fet el pintor per garantir-ne l'adherència a la paret. Aquest fragment s'incorporarà a l'exposició que es pot veure actualment a la planta baixa del museu dedicada a les pintures murals romanes de primer estil pompeià del mateix jaciment.

Les tasques s'han executat en el marc del programa anual de restauració de la Xarxa de Museus Locals i  han estat realitzades per les restauradores Débora Iglesias i Isabel Parra. El dia 10 de gener de 2017, a 2/4 de 8 del vespre, el programa Planeta Canalla n'emetrà un reportatge a través dels canals VOTV i Vallès Visió.Data de modificació: 29/12/2016 13:40:22