Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:45  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

58 LLIBRES REUTILITZATS A MONTMELÓ EN EL DECURS DE LA SETMANA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

  • DeixaLlibres i RNova

    DeixaLlibres i RNova

11/12/2016

2.030 llibres i 114 objectes reutilitzats ha estat el balanç de les Campanyes “DeixaLlibres” i “RNova” que el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha impulsat en les 25 deixalleries comarcal i un altre de mòbil en el decurs de la Setmana de la Prevenció de Residus celebrada del 19 al 27 de novembre arreu d’Europa.

 

Amb aquests ja són més de 28.000 els exemplars reutilitzats mitjançant aquesta iniciativa des de que es va posar en marxa l’any 2010. Pel que fa als 114 objectes reutilitzats es comercialitzaren mitjançant els centres especials de treball adherits al programa RNova.

 

Actualment, hi ha quatre entitats que hi participen amb 7 punts de venda: la Fundació Baix Montseny, que comercialitza els productes als mercats ambulants de Sant Celoni (dimecres), Llinars del Vallès (divendres), Santa Maria de Palautordera i Riells i Viabrea (dissabte) i Sant Antoni de Vilamajor (diumenge); Grupdem, que té parada cada quinze dies, els divendres, al mercat ambulant de Montmeló; Apadis, al punt de venda del passeig Andalusia del barri de Bellavista a Les Franqueses; i Dimas, que recupera bicicletes de les deixalleries que es comercialitzaran als punts de venda de les altres entitats.

 

Al Vallès Oriental s’han organitzat  110 actuacions, 67 de les quals les ha organitzat el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, el 6% del total de Catalunya (1.103) per fomentar l’ús de menys materials, fet que es tradueix en una menor producció de residus i en una major eficàcia en l’ús dels recursos: intercanvi de llibres, reutilització d’objectes, tallers sobre rel malbaratament alimentari, elaboració de sabó amb oli de cuina usat, etc.

 

Totes les activitats que s’han organitzat tenen com objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i han volgut posar de relleu com els nostres hàbits tenen una clara incidència en la generació de residus.

 

Pel que fa al total de llibres reutilitzats, Montmeló ha estat una de les poblacions amb més incidència: 58 llibres.Data de modificació: 15/12/2016 18:25:08