Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:47  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

TRET DE SORTIDA A LES FESTES DE NADAL

  • Carrer Major. Il·luminació nadalenca (Foto: Amics de la Fotografia)

    Carrer Major. Il·luminació nadalenca (Foto: Amics de la Fotografia)

15/12/2016

Des de dimarts, coincidint amb el dia de Santa Llúcia, els llums de Nadal il·luminen els carrers més cèntrics  del poble. Amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc es dóna el tret de sortida a la campanya comercial i a les diferents activitats populars, culturals i solidàries que ompliran els carrers i equipaments durant aquestes festes.

 

Un any més, la plaça de la vila, l'avinguda Pompeu Fabra i el carrer Major acolliran una nova edició de la tradicional Fira de Nadal organitzada per l'Ajuntament que  comptarà amb més de 30 parades d'artesania, alimentació, productes nadalencs i objectes de regal  (16 i 17 de desembre, de 10:00 a 20:00 h).  Hi haurà, també, algunes actuacions musicals i dissabte la Unió de Botiguers farà cagar el tió a la mateixa plaça.

 

Dimarts 27 de desembre i durant sis dies el Parc de Nadal tornarà al pavelló per tal que els més petits gaudeixin dels diferents tallers i espais organitzats. Les activitats lúdiques dirigides als joves, també, començaran el 27 de desembre amb l'obertura del Park Jove que, per segon anys, s'instal·larà a l'Estació Jove.

 

Les festes de Nadal no serien les mateixes sense música, pessebres ni Pastorets. Aquest any la versió de Josep M. Folch i Torres commemora el centenari de la primera representació a Catalunya. Montmeló Cultura i Tradició tornarà a explicar les aventures dels dos rabadans més famosos, el Lluquet i en Rovelló. Les representacions es farà els dies 26, 27 i 28 de desembre (19:30 h) a la sala Polivalent.

 

La programació d'aquestes dates festives també inclou els tradicionals concerts de Nadal de les diverses escoles de música corals i entitats, alguns dels quals són també activitats solidàries en suport de la Marató (hi trobareu més informació detallada a l'agenda) i  el pessebre vivent a càrrec del grup de teatre i la coral del Casal de la Gent Gran (23 de desembre, 17:00 i 18:00 h) al mateix Casal.

 

La gastronomia nadalenca també hi està present. Després de l'èxit del curs d'aperitius de Nadal del mes de novembre, per aquest mes estan programats dos nous tallers en torn a una cuina de Nadal saludable (15 i 22 de desembre, 19:30 h) al Centre Cultural La Torreta.

Finalment, recordar que fins al dia 19 de desembre es pot participar en la campanya "Cap infant sense regal" portant joguines a les dues escoles de primària, l'escola bressol La Fireta i l'Ajuntament .Data de modificació: 15/12/2016 21:08:20