Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:34  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

BALANÇ DE LA TEMPORADA 2016 I CALENDARI DEL 2017 DEL CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA

  • Circuit de Barcelona-Catalunya

    Circuit de Barcelona-Catalunya

16/12/2016

Una temporada 2016 al màxim rendiment. El Circuit de Barcelona-Catalunya ha registrat una ocupació del 89% i l’assistència de 552.061 espectadors.


A pocs dies d’arribar al final del 2016, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha fet balanç de l’any. I les xifres parlen per si soles: el traçat català ha tingut un 89% d’ocupació anual, és a dir, 328 jornades dels 366 dies que té el 2016, en molts casos registrant més d’una activitat diària gràcies a la polivalència de les instal·lacions.

 

Un any més, els esdeveniments que més han atret al públic han estat els Grans Premis de MotoGP™ i de Fórmula 1. El Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™, que es va celebrar del 3 al 5 de juny, va reunir un total de 176.900 espectadors durant els tres dies (només el diumenge hi van assistir 99.575 aficionats). El FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA PIRELLI 2016, que va tenir lloc del 13 al 15 de maig, va acollir a 165.029 espectadors (el diumenge el Circuit va rebre a 87.245 aficionats). Sumant aquestes xifres a les dades d’assistència de la resta de competicions i activitats celebrades durant l’any, es conclou que un total de 552.061 persones han passat pel Circuit de Barcelona-Catalunya el 2016.

 

Aquestes dades posen en relleu la realitat del Circuit: l’activitat de la instal·lació atrau gent durant tot l’any, no només durant els caps de setmana dels Grans Premis d’F1 i de MotoGP. L’intens calendari de curses, la possibilitat de conduir vehicles particulars a la pista, les activitats organitzades per empreses privades o les tandes Bicircuit, amb més de 5.000 usuaris enguany, són alguns dels reclams pels quals els visitants assisteixen al Circuit.


Premi FIM Environmental Award 2016
El Circuit de Barcelona-Catalunya ha tancat la temporada amb un reconeixement a la seva tasca mediambiental, al ser guardonat per segona vegada amb el FIM Environmental Award 2016 pel seu programa KISS Barcelona 2016 (Keep It Shiny & Sustainable), dut a terme durant la darrera edició del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™.

 

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) reconeix amb aquest premi a institucions del món del motor que contribueixen a preservar el medi ambient i a crear una consciència en sostenibilitat, un guardó que ja va ser entregat al Circuit l’any 2012 pel projecte “Green Meeting Point”.

 

El FIM Environmental Award 2016 demostra la clara aposta de gestió 3C del CirCuitCat: “Consciència, Compromís i Coherència” amb la sostenibilitat. Després d’obtenir l’any 2008 el certificat de gestió mediambiental ISO 14001-2004, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha centrat els seus esforços amb l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental de la instal·lació i de reduir la petjada de CO2 per arribar a convertir-se en el primer traçat del món amb petjada zero. La FIA també va premiar el Circuit l’any 2015 amb el guardó de nivell Excel·lència que atorga el programa de sostenibilitat del FIA Institute.


Estudi de seguiment internacional de mitjans de Nielsen Sport
Durant la temporada 2016 el Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat objecte d’un estudi sobre el seguiment internacional de mitjans.

 

La investigació, realitzada per Nielsen Sport, s’ha dut a terme en sis països: Espanya, Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia i Holanda. L’estudi es va desenvolupar durant els Grans Premis de Fórmula 1 i de MotoGP i durant el BarcelonaRX i se’n van extreure diverses dades i conclusions:

  • Un total de 32 milions de teleespectadors van gaudir de l’emissió en directe dels tres esdeveniments.
  • 10 milions de persones van seguir les curses en diferit.
  • 226 milions de persones van veure les imatges de les competicions a través de highlights.
  • Més de 25 milions de persones van seguir els esdeveniments a través de les xarxes socials.
  • Es van generar 1.372 notícies durant les tres celebracions esportives.
  • Aquest estudi posa de manifest com el Circuit esdevé el centre d’atenció mediàtica durant les grans celebracions esportives i com d’important és l’impacte que es genera als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

El Circuit de Barcelona-Catalunya compta amb una excel·lent notorietat a les xarxes socials, amb 124.300 seguidors a Facebook, 49.100 a Twitter (a través dels tres comptes distribuïts per idiomes) i 25.100 a Instagram, el que suposa una gran plataforma per a la difusió d’informació i per a mantenir contacte directe amb els fans. La pàgina web del Circuit ha tingut més d’1,6 milions de visites durant l’any.

 

El calendari esportiu 2017 comptarà amb 17 esdeveniments

La celebració de l’Electric GT (18 de novembre), el canvi de data del BarcelonaRX (1 i 2 d’abril) i el retorn de l’Esperit de Montjuïc (8 i 9 d’abril), entre les novetats més destacades.


El calendari esportiu 2017 del Circuit de Barcelona-Catalunya ve carregat de proves mítiques i de novetats que satisfaran a qualsevol seguidor del món del motor. Un any més, el Circuit tindrà tres proves Mundials, Fórmula 1, MotoGP i Rallycross, a més de celebrar en exclusiva els entrenaments de pretemporada de Fórmula 1. Entre les novetats més destacades també es troba la incorporació al calendari de l’Electric GT (18 de novembre), el canvi de data del BarcelonaRX (1 i 2 d’abril) i el retorn de l’Esperit de Montjuïc (8 i 9 d’abril).

 

Del 12 al 14 de maig se celebrarà el FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2017, la cinquena prova del Campionat del Món FIA de Formula One. Durant aquest cap de setmana els aficionats també podran gaudir dels campionats GP2 Series, GP3 Series i Porsche Supercup. Només unes setmanes després, del 9 a l’11 de juny, tindrà lloc el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™. Pilots com Marc Márquez, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi o Maverick Viñales mesuraran les seves forces al traçat català. Durant el cap de setmana també es disputaran les curses de Moto2™ i Moto3™, competicions de referència del món del motociclisme.

 

Un altre dels grans esdeveniments del calendari esportiu 2017 són els Formula One Test Days, que se celebraran del 27 de febrer al 2 de març i del 7 al 10 de març. Aquest any el Circuit tornarà a acollir en exclusiva la pretemporada d’F1, esdevenint un referent internacional.

 

Les competicions al Circuit començaran amb les V de V Endurance Series, que tindran lloc el 18 i el 19 de març. El programa del cap de setmana d’aquest campionat francès, que s’ha convertit en tot un clàssic del calendari del Circuit, ve ple de curses que entusiasmaran al públic i als amants del món del motor.

 

Abril serà un mes de molta activitat al Circuit. El Barcelona FIA World Rallycross, que ha disputat les dues edicions anteriors al mes de setembre, es traslladarà al mes d’abril, els dies 1 i 2, amb la ronda inaugural de la temporada. La combinació de traçat d’asfalt i de terra i el ritme trepidant de les curses han fet que el campionat de Rallycross sigui una de les competicions que més ha crescut en els darrers anys i que compta amb una gran projecció de futur. Després d’un any sense celebrar-se, l’Esperit de Montjuïc torna al traçat català els dies 8 i 9 d’abril. Els aficionats podran gaudir de les diferents competicions de l’esdeveniment i d’una gran varietat d’activitats al pàdoc per divertir-se en família. Per últim, el 22 i el 23 d’abril se celebrarà la segona edició del Bicircuit Festival, un esdeveniment esportiu per als aficionats al ciclisme, que podran participar en proves com les 24 Hores Madform Bicircuit, la Marxa BTT Bicircuit, la Gran Fondo Bicircuit o el Brompton WC. En paral·lel a la competició, també s’oferirà a tots els assistents un atractiu programa d’activitats relacionat amb el món de la bicicleta per a grans i per als més petits.

Després del FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2017, el motociclisme tindrà una gran presència al Circuit. La segona edició del RFME Campionat d’Espanya de Velocitat tindrà lloc el 27 i 28 de maig, com a preàmbul del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™. La setmana després de celebrar la setena cita del Campionat del Món FIM de Motociclisme, el Circuit donarà pas al FIM CEV Repsol International Championship, el cap de setmana del 17 i 18 de juny, amb les joves promeses del motociclisme. Les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme celebraran la seva 23a edició al Circuit del 7 al 9 de juliol, una prova mítica de resistència organitzada pel Circuit. La darrera cita de motos tindrà lloc en ple estiu, el 23 de juliol, amb els Campionats de Catalunya de Motociclisme, una plataforma per als més joves pilots del motociclisme.

 

Després de l’aturada estival, el Circuit reprendrà la seva activitat amb les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez els dies 1, 2 i 3 de setembre. Com a novetat per a la temporada 2017, la competició de resistència del Circuit formarà part del calendari de les 24H SERIES de Turismes, dels promotors holandesos Creventic. La prova de resistència ha assolit en els últims anys un gran prestigi i reconeixement, i compta amb equips i pilots provinents de tot el món i amb unitats espectaculars.

 

L’intens programa de curses dels Campionats de Catalunya d’Automobilisme i el Campionat d’Espanya de Resistència (CER) arribarà al Circuit el 17 de setembre. Multitud de vehicles i pilots faran gaudir al públic amb curses de gran qualitat.

 

Després del gran èxit de la primera edició, el Festival de la Velocitat torna al Circuit el 30 de setembre i l’1 d’octubre. Els aficionats podran presenciar de la mà de les Blancpain Series diferents curses de GT’s i admirar la potència dels Mercedes AMG, Ferrari, Lamborghini o Bentley, a banda d’altres reconeguts campionats.

 

El tradicional cap de setmana de l’International GT Open tindrà lloc els dies 28 i 29 d’octubre, amb un programa de curses d’allò més variat acompanyat de l’Euroformula Open i del TC Open, un nou campionat europeu aprovat per la FIA amb vehicles turboalimentats de fins a 2 litres de cilindrada.

 

Per últim, l’Electric GT Championship, una altra de les novetats d’aquesta temporada, tancarà el calendari esportiu 2017. Aquest nou campionat demostrarà el dia 18 de novembre a la pista del Circuit que els vehicles elèctrics poden ser veloços i sostenibles a la vegada.


Nou traçat de MotoGP™
Una altra de les novetats significatives de cara al 2017 serà la modificació del traçat que s’utilitzarà a partir d’ara al Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™, sota requeriment de la Federació Internacional de Motociclisme.

 

La nova configuració de traçat utilitzarà la variant de Fórmula 1 al revolt CaixaBank (10) i una nova xicana després del revolt 13, anterior a la xicana del traçat de Fórmula 1 (veure foto).

 

Aquest nou traçat tindrà una longitud de 4.652 metres i les obres es realitzaran durant el mes de gener, per tal de tenir-ho tot més que enllestit al febrer, un dels mesos en què la pista del Circuit registra més activitat de pretemporada.


Premi de Periodisme de Fórmula 1 Carlos Castellà
El Circuit de Barcelona-Catalunya convoca per al 2017 el Premi de Periodisme de Fórmula 1 Carlos Castellà en memòria del periodista, que va dedicar la seva trajectòria professional a cobrir competicions d’automobilisme i que va morir el passat mes de maig.

 

Amb aquest concurs, el Circuit vol honrar la figura de Carlos Castellà, que es va convertir en tot un referent del món del periodisme i de l’automobilisme del nostre país gràcies als anys d’experiència, els seus coneixements i la seva professionalitat. Va ser molt estimat per tots els seus companys de professió i pels amants del món del motor, que van lamentar profundament la seva pèrdua.

 

Al concurs hi podran participar estudiants de Periodisme presentant un reportatge dels Formula One Test Days 2017. El guanyador del concurs podrà gaudir d’una experiència professional durant el FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2017, una molt bona oportunitat per viure des de dins l’F1 i conèixer de prop les dinàmiques de treball dels periodistes del món del motor.

 Data de modificació: 16/12/2016 13:38:57