Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:07  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL VOLUNTARIAT COM A EINA DE CREIXEMENT CULTURAL I POSSIBILITAT DE TROBAR FEINA

  • Marta Fanés fent tasques de voluntariat internacional

    Marta Fanés fent tasques de voluntariat internacional

  • Marta Fanés fent tasques de voluntariat internacional

    Marta Fanés fent tasques de voluntariat internacional

  • Marta Fanés fent tasques de voluntariat internacional

    Marta Fanés fent tasques de voluntariat internacional

25/11/2016

Dijous 17 de novembre, a l'Estació Jove de Montmeló va tenir lloc una xerrada sobre voluntariat internacional a càrrec de membres de l'Associació Nexes i de la jove montmelonina Marta Fanés que, l'any passat, va formar part del programa de voluntariat europeu d'aquesta entitat juvenil que treballa amb la comunitat local i amb altres països del món per afavorir l'aprenentatge intercultural.

 

La jove de Montmeló, va explicar la seva experiència i va engrescar els joves assistents a prendre part d'un projecte d'aquestes característiques. Segons les seves explicacions, en acabar els estudis d'Educació Social, va decidir que volia viure una experiència de creixement personal abans de començar a treballar. Això la va portar a posar-se en contacte amb l'associació Nexes i a passar tot un curs escolar, des del mes d'octubre al mes de juny, treballant en una escola d'integració amb nens de tres a sis anys, a la ciutat de Cracòvia, juntament amb altres 24 voluntaris de diferents països europeus que es van repartir per diferents escoles de la ciutat.

 

La Marta, que durant el matí treballava amb un noi turc i una noia italiana, compartia pis amb tres voluntaris més de diferents països d'origen. En aquest sentit, Fanés comentava "que es tracta d'una experiència que t'obre al món, on el més enriquidor són les relacions que es creen amb la gent".

 

Nexes és l'entitat d'enviament i un cop al país van estar tutelats per l'entitat Strim. Mitjançant aquest intercanvi, els joves treballen de forma voluntària a canvi del bitllet d'anada i tornada, l'allotjament en un pis compartit, diners per menjar i diners extres de butxaca per fer front a l'estança. Entre els requisits per formar part destaquen ser major de 18 i menor de 30 anys i enviar una carta amb les motivacions personals i el què cada jove pot oferir.

 

La jove va destacar, també, l'aprenentatge d'idiomes com un dels elements més positius d'aquesta experiència. "Entre nosaltres parlàvem en anglès però a més vam aprendre polonès ja que ens subvencionaven l'aprenentatge d'aquesta llengua dos dies a la setmana", a més de l'adaptació a una climatologia molt diferent a la mediterrània "quan vam arribar estàvem a 16 graus sota zero i el primer dia de treball va caure ja la primera forta nevada amb els carrers plens de neu", juntament amb el coneixement d'altres tradicions i costums.

 

La Marta va qualificar l'experiència com "una inversió de futur i una altra possibilitat de trobar feina entre els joves". En aquest sentit, va afegir que els quatre espanyols que hi van anar s'havien quedat treballant en multinacionals del país. A ella també li va servir per trobar la seva feina actual com a educadora a la Fundació de Malalts Mentals de Catalunya "ja que les empreses valoren molt positivament experiències d'aquest tipus".Data de modificació: 01/12/2016 17:46:57