Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:31  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

LA DEIXALLERIA DE MONTMELÓ PARTICIPA A LA SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS AMB LES ACTIVITATS DEIXALLIBRES I RNOVA

  • DeixaLlibres i RNova

    DeixaLlibres i RNova

19/11/2016

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental participa un any més en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 19 al 27 de novembre i que té com a objectiu donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa.
 
La xarxa de deixalleries comarcal, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, és l’escenari de les activitats DeixaLlibres, que permet reutilitzar llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions – ja s’han reutilitzat més de 22.000 exemplar, i RNOVA, iniciativa d’inserció socio laboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió mitjançant la comercialització d’objectes de segona mà provinents de la xarxa comarcal de deixalleries.
 
Paral·lelament i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona es farà una actuació informativa al Parc Natural del Montseny per prevenir els residus en aquest l’entorn. La campanya Al PARC no llencis res, consisteix a donar informació i material de suport als visitant d’aquest espai. També hem organitzat a la seu del Consoci, el dia 24, un taller sobre malbaratament alimentari (obert al personal propi i dels  ajuntaments consorciats). L’objectiu és fomentar les bones pràctiques de prevenció de residus entre la ciutadania.
 
En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a les deixalleries i a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge.

 

A Montmeló, la Deixalleria porta a terme durant aquesta setmana les activitats de DeixaLlibres, que consisteix en posar a l'abast dels usuaris una sèrie de llibres de segona mà, perquè les persones que ho desitgin puguin emportar-se'ls. Un cop llegits, cada consumidor pot quedar-se el llibre o bé retornar-lo a la deixalleria. A la comarca ja s'han reutilitzat més de 22.000 llibres

Per la seva banda el programa RNOVA consisteix a reutilitzar aquelles coses que arriben a la deixalleria i que encara tenen utilitat. D'aquesta manera, en el cas de Montmeló, el col·lectiu del Trencadís la torna a posar a la venda cada divendres a la parada del mercat setmanal.
Al Vallès Oriental ja s'han reutilitzat més de 8.000 objectes.Data de modificació: 22/11/2016 12:16:35