Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:57  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

FEM DISSABTE AL RIU

  • Fem dissabte al riu

    Fem dissabte al riu

  • Fem Dissabte!

    Fem Dissabte!

14/11/2016

Un any més l'Ajuntament de Montmeló s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb dues activitats que es duran a terme al municipi aquest dissabte, 19 de novembre, i que tenen com a escenari el riu Besòs. L'objectiu d'aquesta iniciativa europea és sensibilitzar la població per tal de reduir el nombre de residus que generem.

 

Així, per aquest dissabte, s'ha organitzat una neteja popular del riu. La trobada serà a les 10:00 del matí sota el pont del riu Besòs. Als voluntaris que hi vulguin participar se'ls proporcionarà guants per facilitar la tasca de neteja i s'hauran d'inscriure abans per tal de conèixer el nombre de participants i les edats.

 

Una hora després, a les 11:00, es farà un taller d'elaboració de moneders, on aprendrem a fer moneders reciclats amb tetrabrics, una manera fàcil i divertida de reciclar en família. La jornada es tancarà amb una botifarrada popular per a totes les persones participants amb inscripció.

 

Amb aquestes activitats, l'Ajuntament vol conscienciar els ciutadans sobre els residus que generem, la necessitat de reduir-los per preservar el nostre entorn i fomentar accions que ho facilitin amb exemples pràctics.

 

Durant els últims anys s'han desenvolupat diferents actuacions que han permès reconnectar els ciutadans amb el riu mitjançant la construcció d'itineraris o la recuperació d'horts. La neteja del riu s'emmarca dintre d'aquestes accions col·lectives per tal de millorar i preservar el nostre entorn fluvial més immediat.

 

La jornada comptarà amb la participació de l'empresa Corbion (Purac Bioquímica S.A.) ubicada al municipi de Montmeló.  Corbion, com a part del seu compromís de sostenibilitat en la seva activitat, promou la participació en sensibilització ambiental entre els seus treballadors. L’equip de voluntaris ambientals de Corbion participarà de forma activa en la neteja de dissabte. A la vegada l’empresa dóna suport  a la iniciativa col·laborant en l’organització de la jornada.

 

Segons Ester Esgueva, responsable de Medi Ambient i Seguretat de Corbion, "és important participar en iniciatives que contribueixen a la preservació del medi ambient i fomenten l'educació mediambiental". En aquest sentit, Esgueva afegeix que "estem treballant en un pla d’activitats ambientals populars de proximitat de forma conjunta amb l’Ajuntament. Conèixer de les indústries veïnes les seves eficiències energètiques, novetats tecnològiques, reutilitzacions d’aigua de procés i valoritzacions de residu, enfortirà el compromís de tots per avançar en una millora ambiental continua”.

 Data de modificació: 17/11/2016 14:18:45