Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:55  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

JORDI HEREU ASSEGURA QUE ÀMBIT B30 ÉS UN EXERCICI D'INTEL·LIGÈNCIA COL·LECTIVA

  • Jornada de l’Associació Àmbit B30 a la Cambra de Comerç de Sabadell

    Jornada de l’Associació Àmbit B30 a la Cambra de Comerç de Sabadell

25/10/2016

L’exalcalde de Barcelona i president d’Idencity ho ha dit durant la jornada de l’Associació Àmbit B30 que s’ha fet aquest matí a la Cambra de Comerç de Sabadell. Al fil de les paraules d’Hereu, el president de l’Associació i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha comentat que l’associació busca “el protagonisme col·lectiu per generar activitat econòmica i ocupació de qualitat”.

 

La jornada ha estat inaugurada pel president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet, Josep Monràs, el vicepresident de l’entitat i alcalde de Sabadell, Juli Fernández, la directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ de la Generalitat, Mariona Sanz, i el vicepresident de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich. Com a representant de l'Ajuntament de Montmeló, ha assistit a la jornad, el regidor Lluís Esteban.

 

En l’obertura s’ha destacat que l’Àmbit B30 ha de ser capaç de gestionar les enormes potencialitats dels vallesos per aconseguir el benestar de la seva gent. Josep Moràs ha explicat que l’associació busca el “protagonisme col·lectiu perquè generi activitat econòmica i ocupació de qualitat, que és el gran repte social que tenim”. En paraules de Monràs, en aquest poc temps de vida de l’associació “hem fet una bona feina” i ha afegit que “cal fer-la créixer en benefici del conjunt dels ciutadans”.

 

Després de la inauguració, l’exalcalde de Barcelona i president d’Idencity, Jordi Hereu, ha pronunciat una conferència sobre la governabilitat dels territoris supralocals. Hereu ha afirmat que “si l’Associació Àmbit B30 no hi fos s’hauria de buscar perquè és un exercici d’intel·ligència col·lectiva”. L’entitat té grans objectius com millorar la competitivitat de la indústria, la promoció econòmica i la creació d’ocupació, entre d’altres. Jordi Hereu, però, va més enllà i hi afegeix més ambició: “L’Àmbit B30 no ha de ser només el motor industrial del sud d’Europa sinó també el referent de l’economia circular del sud d’Europa”.

 

Acabada la ponència d’Hereu ha començat una taula rodona que ha abordat la tecnologia i la mobilitat a l’Àmbit B30 amb la intervenció del secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, el director de Serveis d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Josep Maria Carreras, el president de Localret i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el representant de Via Vallès, Manel Larrosa.

 

La mobilitat i la tecnologia als vallesos és una preocupació per a tots que convé debatre a fons. Ricard Font ha comentat que “és impossible encabir a les nostres infraestructures un cotxe, un conductor”, que és l’habitual. En aquest sentit, Josep Maria Carreras ha introduït el concepte de “mobilitat tova”, que no és altra cosa que potenciar els mitjans sostenibles. Sobre la tecnologia, Xavier Fonollosa ha ressaltat que convé “impulsar una xarxa de connectivitat de titularitat pública sobretot als polígons industrials” i ha recordat que “encara hi ha un 28% del territori sense cablejat”.

 

L’Associació Àmbit B30 ha conclòs la jornada assegurant que continuarà insistint i pressionant per tal de consolidar el territori de l’Àmbit B30 com a pol d’atracció econòmica i territorial no només a Catalunya sinó també a la resta d’Europa.

 Data de modificació: 27/10/2016 19:35:02