Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:42  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

CAMPANYA DE DOCUMENTACIÓ DEL FONS DEL MUSEU

  • Inventari i documentació del fons del Museu Municipal de Montmeló

    Inventari i documentació del fons del Museu Municipal de Montmeló

18/10/2016

Durant els mesos de setembre i octubre d'enguany s'ha dut a terme una campanya d'inventari i documentació del fons del Museu Municipal de Montmeló.

 

L'actuació ha estat finançada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona (XML), de la qual el museu en forma part des de l'any 2008. La XML ofereix als museus locals diversos serveis orientats a millorar la gestió, la conservació i la difusió del patrimoni i dels equipaments museístics. Un d'aquests serveis és el programa de documentació de col·leccions, que permet als museus fer tasques de registre i catalogació informatitzada dels seus fons.

 

La campanya d'enguany, efectuada per l'arqueòleg Pol Castejón, s'ha centrat en l'actualització de les fitxes de material amfòric de l'assentament romà de Can Tacó, el qual recentment ha estat objecte d'un estudi aprofundit dirigit pels arqueòlegs Cèsar Carreras i Esther Rodrigo, del Departament de Ciències de l'Antiguitat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Aquesta informació permetrà avançar en la recerca i actualitzar el contingut de futures exposicions del museu. La documentació, conservació, estudi i difusió dels béns que integren el seu fons és una de les obligacions fonamentals dels museus.Data de modificació: 20/10/2016 19:56:11