Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:09  |  28/05/2022

Data i hora oficial

El temps

REINVENTEM LA FESTA MAJOR: PRESENTACIÓ DEL DOCUMENT SOBRE EL PROCÉS D'APODERAMENT DE LA FESTA MAJOR

  • Festa Major: reinventem-nos!

    Festa Major: reinventem-nos!

  • Toc d'Inici de Festa Major. La Polca de Montmeló. Foto: Domingo A. López

    Toc d'Inici de Festa Major. La Polca de Montmeló. Foto: Domingo A. López

12/10/2016

La Festa Major és l’expressió del que som com a comunitat, és la festa per excel·lència. Amb aquestes paraules comença el document sobre el procés participatiu al voltant de la Festa Major que es va iniciar al mes de març i que es presentarà aquesta setmana vinent.

La Festa Major del nostre poble ha seguit l’evolució de la població, adaptant-se en cada moment a la seva realitat. Els models s’esgoten en tant que no s’adapten a aquesta evolució. És per això que l'Ajuntament de Montmeló es va proposar obrir una reflexió col·lectiva, un procés de debat col·lectiu que sota l’epígraf de reinventem-nos, pretén construir un model de festa que ens dugui entre d’altres objectius a l'apoderament de la festa per part de la ciutadania.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona es va encetar aquest procés de reflexió amb la ciutadania, des del convenciment que només des de la participació ciutadana, entesa com la forma d’influir directament o indirectament en les polítiques públiques i per tant amb la capacitat d’influir en la presa de decisions de forma vinculant, podíem fer-ho. No es tractava de consultar que pensava la ciutadania de la Festa Major sinó de començar una transformació i un traspàs progressiu del poder de decidir sobre la mateixa, entenent que els components festius de la Festa Major han d’evolucionar amb la societat que els empara.

Aquest procés dinàmic de transformació i apoderament ha de tenir dos grans protagonistes: les persones a nivell individual i les entitats. Les entitats han jugat sempre i han de continuar jugant un paper fonamental en tot procés participatiu, cal doncs continuar obrint aquest procés a la ciutadania organitzada i no organitzada buscant en tot moment la màxima representativitat.

Fruit d'aquest procés participatiu va sorgir un grup de treball sota el segell de "Reinventem-nos" que van marcar com a un dels objectius la realització d'activitats de caràcter tradicional, que reivindiquessin la història i tradicions de Montmeló, tal com vam poder veure a l'edició de la Festa Major d'enguany.

El proper dijous 20 d'octubre a les 20 hores a la Sala de la Concòrdia es presentarà el document que recull el procés de reflexió a partir de l'anàlisi dels continguts de la Festa Major existent fins ara, la recerca d'altres models organitzatius de Festa Major i les convocatòries i sessions de treball a nivell extern i intern realitzades al llarg del procés participatiu i que com a procés participatiu viu, vol comptar amb tota la ciutadania per aconseguir aquest model de Festa Major que s'adapti a la realitat del Montmeló d'avui.Data de modificació: 20/10/2016 17:48:41