Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:01  |  19/09/2020

Data i hora oficial

El temps

L’ESCRIPTORA MARIA CARME ROCA PARTICIPARÀ EN EL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA

  • Maria Carme Roca, premi Barcanova de literatura infantil i juvenil

    Maria Carme Roca, premi Barcanova de literatura infantil i juvenil

19/10/2019

Una de les activitats més destacades de la biblioteca és el Club de lectura: una trobada per compartir el plaer de la lectura i el de la conversa al voltant d’un llibre.

 

La Biblioteca Municipal La Grua de Montmeló actualment compta amb dos clubs de lectura: un club de lectura d’adults que funciona des de l’any 2000 i un altre de juvenil creat l’any 2017 i format per estudiants d’ESO i Batxillerat i, durant aquesta setmana, s’ha realitzat una sessió informativa amb la gent gran del municipi per tal de crear un club de lectura sènior.

 

Cada club de lectura compta amb una persona que s’encarrega de moderar i dinamitzar les sessions. Les trobades es fan un cop al mes i la biblioteca facilita a les persones participants el llibre proposat. En algunes ocasions a les sessions es compta amb la presència de l’autor o l’autora del llibre, com és el cas de la propera trobada, que serà dijous 25 d'octubre, a les 20 hores. Es tracta d'una xerrada-tertúlia amb Maria Carme Roca, l'escriptora de les  novel·les El Far (premi Prudenci Bertrana 2018) Selfies al cementiri (premi Barcanova de literatura juvenil 2016). Aquesta activitat, amb la presència de l’escriptora, forma part del programa Lletres en viu, de la Institució de les lletres Catalanes.

 

Maria Carme Roca (Barcelona, 1955) historiadora i filòloga, va guanyar l’any passat la 51a edició del premi Prudenci Bertrana, amb la novel·la El Far (Columna). Ha publicat mig centenar de llibres i ha guanyat uns quants premis, tant en literatura infantil i juvenil com en literatura per a adults, com és el  cas del Premi Nèstor Luján (2006) de novel·la històrica per Intrigues de palau.Data de modificació: 24/10/2019 20:37:20