Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:50  |  20/01/2022

Data i hora oficial

El temps

RHÜMIA, DIRIGIDA PER MARTÍ TORRAS, ENTRE LES OBRES GUANYADORES DELS VII PREMIS ZIRKÒLICA DE CIRC DE CATALUNYA

  • Martí Torras i membres de la companya Rhum, recollint el premi

    Martí Torras i membres de la companya Rhum, recollint el premi

29/9/2016

L'espectacle de pallassos Rhümia de la companyia Rhum&Cia, dirigida pel montmeloní  Martí Torras es va alçar amb el Gran Premi  BBVA en la gala dels VII Premis Zirkòlica de Circ de Catalunya  que es va celebrar ahir dimecres a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors de Barcelona.

 

Aquest premi, un dels millors dotats de les arts escèniques de Catalunya, es tradueix en la realització d'una gira per Catalunya durant l'any 2017 i la recepció de 16.000 euros per part de la companyia.

 

No és la primera vegada que Rhum&Cia s'alça amb un premi Ziirkòlica ja que l'any 2014 va obtenir el guardó al millor espectacle de pallasos, amb Rhum,  un espectacle de clown inspirat en el gran pallasso català Joan Montanyès, més conegut com a "Monti" que li ha valgut un gran reconeixement per part del públic i la crítica. Enguany, amb noves incorporacions, aquest espectacle brillant i entranyable continua reivindicant la figura del pallasso com un personatge imprescindible en la nostra societat.

 

L'edició dels Premis Zirkòlika d'aquest any  ha rebut un total de 42 candidatures, 10 més que l'any passat, de les quals un jurat format per representants del món artístic ha nominat 20 artistes, espectacles i companyies de circ. 

 

La gala d'entrega de la Nit de Circ, que es podrà veure properament per televisió a través de la Xarxa de Comunicació Local, està coorganitzada per la revista de circ Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Mercat de les Flors. Des de la seva creació, s'ha convertit en una cita imprescindible per al sector amb l'objectiu de promocionar el circ al mateix temps que dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies del circ català.Data de modificació: 29/09/2016 15:33:55