Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

02:21  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MONS OBSERVANS CELEBRA LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI AMB VI DE ROSES

 • Taller de vi de roses a Mons Observans

  Taller de vi de roses a Mons Observans

 • Taller de vi de roses a Mons Observans

  Taller de vi de roses a Mons Observans

 • Taller de vi de roses a Mons Observans

  Taller de vi de roses a Mons Observans

 • Visita teatralitzada a Mons Observans

  Visita teatralitzada a Mons Observans

 • Visita teatralitzada a Mons Observans

  Visita teatralitzada a Mons Observans

24/9/2016

Diumenge 18 de setembre Mons Observans es va adherir a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya amb una divertida matinal de portes obertes que enguany va estar dedicada a l'elaboració del vi a l'època romana.

 

L'actriu Elena Codó va conduir un taller intitulat "De vi, de roses i de Roma" en el qual els assistents van aprendre com es preparava un tipus de vi molt conegut a l'antiguitat: el vi de roses. Segons els autors clàssics, aquest vi, que s'elaborava amb mel i pètals de rosa, era molt adequat per a les malalties de l'estómac i segons una de les receptes que se'n coneixen (la del cuiner romà M.G.Apici) també es podia preparar amb pètals de violeta. Per arrodonir la jornada es van organitzar visites teatralitzades al jaciment i es va obrir l'aula d'arqueologia per a que els més menuts poguessin aprendre com es treballa en una excavació arqueològica.

 

Les activitats van reunir un nombrós grup de visitants procedents de Montmeló i Montornès del Vallès i de diverses poblacions del Vallès Oriental (Vilanova, Sant Fost de Campcentelles, Mollet, Granollers, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt i La Garriga), de l'Occidental (Sant Quirze) i de les ciutats de Barcelona i Badalona.  


Les Jornades Europees del Patrimoni van ser creades l'any 1991 sota els auspicis del Consell d'Europa. Catalunya hi va participar des d'un bon començament. Enguany, coincidint amb la celebració del 25è aniversari, s'hi ha adherit prop de 200 poblacions catalanes amb més de 300 activitats repartides entre els principals museus i monuments d'arreu del país.
 
Vi de roses i violetes
 
El Museu de Montmeló hi participa des de l'any 2004. Al llarg d'aquests anys s'han organitzat jornades de portes obertes al mateix museu (anys 2005 i 2015), a la font de  Santa Caterina (any 2007), a la vil·la romana de Can Massot i a l'assentament prehistòric del carrer Balmes (anys 2009 i 2011), als Pous del Duc (any 2010) i a l'assentament romà de Mons Observans abans i després de ser musealitzat (anys 2006, 2008, 2013 i posteriors).


Data de modificació: 27/09/2016 13:44:37