Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:58  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

SEIXANTA MUNICIPIS ES SUMEN AL DIA SENSE COTXES

  • Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

    Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

  • Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

    Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

23/9/2016

Un total de seixanta municipis catalans s'han adherit al Dia sense cotxes dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquesta participació és una mosta més de la implicació del món local en promoure hàbits de mobilitat més segurs i saludables.


En conjunt, més de 260 municipis catalans s'han adherit a la Setmana i Segura amb desenes d'activitats participatives que organitzen els ajuntaments entre el 16 i el 22 de setembre per promoure la participació activa dels ciutadans.

 

Així, municipis com Sant Cugat del Vallès, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Viladecavalls, Esparreguera, Gurb, Súria o Sant Vicenç dels Horts, organitzen el Dia sense cotxes amb activitats vinculades amb la promoció de l'ús de la de la bicicleta com a mitjà de transport habitual en el dia a dia. Altres municipis com Montgat, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Mar, Roda de Ter o l'Ametlla del Vallès, organitzen pedalades populars fires i tallers d'inspecció tècnica de bicicletes.

 

A montmeló, dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura, l'Ajuntament ha volgut promoure l'ús de la bicicleta i l'hàbit de caminar com la forma més saludable i majoritària per a què els infants es traslladin a l'escola. Per això, aquest matí, de 8 a 9 hores, s'han tallat el pas als cotxet als carrers que limiten amb els centres escolars de primària (Escola Sant Jordi i Pau Casals) així com l'avinguda Mil·lenari en el tram que passa per davant de l'Institut.

Aquesta ha sigut la primera experiència de creació d'illes horàries de vianants i per això s'ha limitat a només una hora. La Policia Local ha senyalitzat degudament les zones limitades a l'accés a peu o amb vehicle sense motor (Bicicleta, patinet, etc ....). 
La creació d'aquestes illes de vianants no ha comportat cap incident per part dels usuaris i usuàries dels centre educatius.

 

Finalment, recordar que hi ha organitzat un passeig familiar en bicicleta pell diumenge 2 d'octubre. La sortida es realitzarà al carrer Tarradellas, davant de l'establiment Sobrebici, a les 10,30 hores. No es tracta d'una cursa competitiva, si no d'un passeig pels carrers i camins del poble. Per això l'organització ha dissenyat dos trajectes curts, de 2,5 i de 5,5 km.


Data de modificació: 27/09/2016 07:51:43