Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:33  |  06/08/2020

Data i hora oficial

El temps

L'ÀREA DE MEDI AMBIENT PARTICIPA A LA PRIMERA JORNADA DEL PACTE A L'ACCIÓ. UN NOU PACTE DELS MUNICIPIS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

  • Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

    Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

  • Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

    Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

22/9/2016

La jornada  que es desenvolupa, aquest dijous, 22 de setembre, al Museu de Ciències Naturals de Granollers "La Tela", vol donar resposta als reptes per implantar accions per mitigar el canvi climàtic.

 

Accions que passen per la promoció d'energies renovables com la biomassa, l'energia solar, l'eficiència energètica, sobretot en edificis i l'enllumenat públic, i l'estalvi d'energia tant en el sector públic com de cara a la ciutadania i les empreses.

 

Aquesta és la primera jornada que organitza la Diputació de Barcelona i la xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per parlar, concretament, de com aplicar les polítiques d'adaptació al canvi climàtic per part del món local.

 

Els objectius del cicle es basaran en:

  • L'intercanvi de coneixement i experiències sobre les accions que el món local ha implantat o ha d'implantar d'ara fins el 2030 per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.
  • El debat sobre com aplicar localment els compromisos globals que emanen del nou Pacte dels Alcaldes Global pel Clima i l'Energia i l'Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia, al qual estan adherits més de 600 municipis al nostre país, és la fusió de la mitigació del canvi climàtic (Pacte dels Alcaldes-Covenant of Mayors) i l'adaptació (Alcaldes per l'Adaptació-Mayors Adapts) sota un mateix paraigua en una sola iniciativa i constitueix el corrent principal del moviment europeu que involucra les autoritats locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic.Data de modificació: 22/09/2016 14:27:29