Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

09:57  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL DIA SENSE COTXES PROPOSA ANAR A L'ESCOLA CAMINANT O EN BICI

 • Setmana de la mobilitat:22 de setembre, Dia sense cotxes

  Setmana de la mobilitat:22 de setembre, Dia sense cotxes

 • Setmana de la mobilitat 2016

  Setmana de la mobilitat 2016

17/9/2016

El proper dia 22 de setembre és el dia sense cotxes. A Montmeló es tancaran els carrers adjacents als tres centre d'educació per fomentar una mobilitat sostenible i segura.

Dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura, l'Ajuntament de Montmeló vol promoure l'ús de la bicicleta o l'hàbit de caminar com la forma més saludable i majoritària per a què els infants es traslladin a l'escola. Per això, aquest proper dijous, 22 de setembre, es tancaran els carrers que limiten amb els centres escolars de primària (Escola Sant Jordi i Pau Casals) així com l'avinguda Mil·lenari en el tram que passa per davant de l'Institut.

Aquesta serà la primera experiència de creació d'illes horàries de vianants i per això s'ha limitat a només una hora. El tancament es realitzarà de 8 a 9 hores, just a la franja horària d'entrada i accés als diferents centres escolars. La Policia Local senyalitzarà degudament les zones limitades a l'accés a peu o amb vehicle sense motor (Bicicleta, patinet, etc ....).

 

 

Caminar o pedalar, les millors formes d'anar a l'escola
En el trajecte cap a l'escola el més recomanable és deixar el cotxe aparcat. I és que si l'escola està prou a prop de casa teva, és molt més beneficiós que els teus fills facin el camí caminant o fins i tot en bicicleta perquè faran més exercici i tindran un moment de conversa i aprenentatge ja abans d'arribar a l'escola.

De fet, no fa molts anys, era habitual veure els nens caminant o pedalant pel carrer. Ara, però, moltes mares i pares prefereixen portar els seus fills a l'escola en cotxe. Els principals motius són la preocupació per la seguretat dels nens, els canvis de la meteorologia, la possibilitat que es distreguin i arribin tard i fins i tot que els mateixos petits rebutgin caminar fins a l'escola. No obstant això, i malgrat aquestes preocupacions, els beneficis que pot aportar als teus fills anar caminant o en bici a l'escola són molts:
 • És saludable: caminar i pedalar permeten fer una mica d'exercici i fa que els teus fills es mantinguin en forma. 10 minuts seguits d'activitat i el seu cor, pulmons i ossos ho agrairan.
 • És divertit: en el trajecte tenen l'oportunitat de veure moltes coses, pensar, parlar amb els seus acompanyants, etc.
 • Afavoreix l'educació: anar a l'escola d'una manera activa millora l'estat d'ànim, la concentració, la creativitat i les habilitats per resoldre problemes.
 • No contamina: en evitar anar en cotxe, no s'emeten gasos que omplin el medi ambient de pol·lució i, d'aquesta manera, les persones que caminen o van en bici respiren un aire també més net.
 • És cívic: caminar cap al col·le farà que els teus fills coneguin a més nens i creïn noves amistats. A més, la convivència entre veïns també millorarà si l'entrada del col·legi no està col·lapsada de cotxes.
 • Et estresarás menys: al no haver de planificar els horaris per portar i recollir als petits. També és positiu perquè evitarà conduir en moments de molt trànsit.
 • És una oportunitat perquè els nens aprenguin: en el trajecte, si els acompanyes, els pots ensenyar seguretat viària des del punt de vista dels vianants.
 • És convenient: si s'acostumen, els nens no només podran anar caminant a l'escola, també a la biblioteca o al parc.
 • Et resulta més econòmic: en caminar elimines la despesa de combustible del cotxe ia més, si els nens no utilitzen el transport públic, les escoles es podran estalviar diners, ja que no hauran de disposar de tants autobusos.
 • És més segur: si hi ha molta gent caminant i en bicicleta, els conductors tenen la sensació que han d'anar més a poc a poc i ser més prudents.


Finalment recordar que anar amb bicicleta comporta comportar-se de manera cívica i sense posar en risc la seguretat  pròpia i la dels altres. Per això és convenient saber les normes bàsiques de la seguretat viària i, per descomptat, s'ha de portar casc en tot moment.Data de modificació: 23/09/2016 14:48:53