Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:19  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

VINE A DONAR SANG AL CASAL DE LA GENT GRAN

  • Donació de sang

    Donació de sang

18/9/2016

Aquest proper dimarts 20 de setembre de 2016, el Casal de la gent gran restarà obert a totes aquelles persones que vulguin donar sang. es tracta de una nova donació per al banc de sang.

 

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat.

 

Per a tu tan sols és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida
La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per a tu, no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.

 

Les donacions altruistes, l'única font d'obtenció
Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.

 

Cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents
Com que de cada donació de sang s'obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies, podem afirmar que podem ajudar fins a tres malalts diferents.

 

La sang i els seus components tenen una vida limitada
Els concentrats d'hematies es conserven 42 dies
El plasma es conserva 1 any
Les plaquetes es conserven 5 dies


L'ús és diari: cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya
La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. La transfusió de sang o dels seus derivats s'ha convertit en una part imprescindible en l'actual assistència sanitària. 

 

La donació, un acte quotidià
La donació no ha d'estar lligada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc.

 

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

 Data de modificació: 21/09/2016 12:28:48