Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:16  |  17/10/2021

Data i hora oficial

El temps

MOURE'S DE MANERA SALUDABLE I RESPECTUOSA AMB EL MEDI AMBIENT

  • Setmana de la mobilitat 2016

    Setmana de la mobilitat 2016

16/9/2016

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles , segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

 

L'Ajuntament de Montmeló, a través de l'Àrea de Medi Ambient, ha programat una sèrie d'activitats amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania respecte l'ús excessiu del vehicle privat en relació a la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit i les afectacions a la nostra salut; així com impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, la bicicleta i la mobilitat a peu.

 

Dijous vinent, 22 de setembre, es durà a terme el dia sense cotxes. De les 8:00 a les 9:00 h es tancarà el trànsit de vehicles als carrers d'accés a l'escola Pau Casals, escola Sant Jordi i a l'institut, per tal de fomentar l'accés a aquests centres educatius de manera sostenible i segura. La celebració d'aquest dia posa de manifest la necessitat de reduir la presència de vehicles privats a motor al municipi per tal de reduir, també, de manera important, la contaminació ambiental, tant de l'aire com del soroll, i millorar la qualitat de vida de tothom, a la vegada que es recuperen els carrers com espais de gaudi per a la ciutadania.

 

Els dies 29 i 30 de setembre, tindrà lloc una campanya informativa de control de vehicles bruts per mesurar els nivells de concentració de fums i informar els conductors de les seves anomalies.

 

Finalment, per al diumenge 2 d'octubre,s'ha programat una passejada popular en bicicleta pels carrers del poble organitzada per l'entitat Club Ciclista Sobrebici.es Montmeló amb el suport de l'Ajuntament. La sortida serà a les 10.30 hores des de la'establiment del mateix nom, al carrer Josep Tarradellas, 76, amb un recorregut curt d'uns 2 Km i un altre més llarg de 5 Km.

 

Més informació sobre la passejada amb bicicleta: www.sobrebici.es / 93 568 62 20Data de modificació: 19/09/2016 13:38:02