Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

10:09  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'ALCALDE DE MONTMELO VISITA LA FORMULA STUDENT 2016

 • Visita a la Formula Student 2016

  Visita a la Formula Student 2016

 • Visita a la Formula Student 2016

  Visita a la Formula Student 2016

 • Visita a la Formula Student 2016

  Visita a la Formula Student 2016

 • Visita a la Formula Student 2016

  Visita a la Formula Student 2016

2/9/2016

Formula Student Spain va reunir la darrera setmana d'agost al Circuit als protagonistes de la indústria de l'automòbil del futur. Un total de 70 equips procedents de 14 països amb 1.750 estudiants d'enginyeria va defensar els seus monoplaces en diferents proves al traçat català.

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya va rebre la setmana passada, per setè any consecutiu, una nova edició de la Formula Student Spain, una competició organitzada per l’STA, Societat de Tècnics de l’Automoció, que promou l’excel·lència als estudis professionals d’enginyeria entre una àmplia varietat d’equips internacionals.

 

70 equips amb 1.750 estudiants d’enginyeria procedents de 14 països diferents han treballat durant tot un any en el disseny i la construcció d’un monoplaça de curses, que s'ha posat a prova al circuit. De fet, des que va començar aquesta competició als Estats Units l’any 1981, ha augmentat el número de solucions tecnològiques trobades pels estudiants que posteriorment s’han traslladat al mercat. Entre les que destaquen, la forma d’alleugerar els vehicles per a què adquireixin més velocitat en menys temps, la manera d’atorgar-los més estabilitat, així com la millora de l’eficiència en motors de benzina i elèctrics.

 

Durant el 25, 26, 27 i 28 d’agost, es van dur a terme al Circuit diferents proves d’acceleració, comportament en revolt i autocross, on els monoplaces han recorregut diferents tipologies de revolts i rectes en el menor temps possible. Així és com s'han avaluat els monoplaces elèctrics i de combustió dels 70 equips, dos més que l’any passat. No obstant, la tensió i l’espectacularitat es va viure l’últim dia amb l’esperada prova de resistència, la temuda Endurance. En ella, els vehicles van provar la seva durabilitat corrent simultàniament en grups de fins a tres.

 

Antoni Guil al costat dell conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget i a altres personalitats que gestionen i organitzen el Circuit i la Formula Student, van realitzar durant el passat diumenge 28 d'agost, una visita pel pàdoc, on van veure els stands de les diferents marques comercials que donen suporta la Formula Student. Més tard es van dirigir als boxes on estaven treballant els equips que havien de competir. Personalitats i estudiants de diferents universitats catalanes van conversar sobre el terreny de com havia anat l'experiència de la Formula Student i del nivell de l'enginyeria catalana actual.

 

 Data de modificació: 08/09/2016 18:04:14