Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:36  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

GITANES I OFRENA FLORAL PER AL CAP DE SETMANA DE LA DIADA A MONTMELÓ

  • Diada Nacional de Catalunya 2016

    Diada Nacional de Catalunya 2016

  • El 10 en fem 10: el Ball de Gitanes a Montmeló

    El 10 en fem 10: el Ball de Gitanes a Montmeló

8/9/2016

La colla de Gitanes de l'Agrupa celebren 10 anys de vida des de la seva reaparició l'any 2006. Per això, el 9 i el 10 de setembre posen en marxa un seguit d'actes commemoratius.

 

El dia 9 es realitzarà la presentació d'un llibre que explica la història de les gitanes al Vallès i a Montmeló. La publicació és de gran interès ja que fa un recorregut des dels primers documents escrits i gràfics de l'existència de les gitanes a Montmeló, fins a l'actualitat. A més compte amb una gran documentació fotogràfica dels grups de colles que s'han format al poble al llarg de tots aquests anys. La presentació tindrà lloc el divendres 9 de setembre, a les 20 hores, a la Polivalent.

 

Per acabar la festa, les diferents colles de Montmeló, petits, grans i veterans, realitzaran una ballada el dissabte 10 de setembre a la plaça de la Vila, a la què també participarà el grup Itxas Argia Dantza Taldeo de Getxo (Bizkaia)

 

Com cada any, la plaça de Rafael Casanova serà el punt de trobada per a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Montmeló, que organitza anualment la Penya Blaugrana cada 11 de setembre.

 

La Cobla Súria amenitzarà la festivitat de l'Onze de Setembre, a partir de les 11 hores. Mitja hora després es procedirà a l'ofrena floral per part de les diferents entitats locals, així com dels partits polítics i dels particulars que ho desitgin. Després de l'himne de Montmeló i el cant dels Segadors, la festa conclourà amb una nova ronda de sardanes, acompanyada d'un pica-pica per a les persones assistents a l'acte.Data de modificació: 08/09/2016 14:29:00