Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:23  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

"LES GEGANTES AMB TU" UNA INICIATIVA SOLIDÀRIA DE LA COLLA GEGANTERA DE MONTMELÓ

  • Les Gegantes amb tu. Fulard Rosa Solidari

    Les Gegantes amb tu. Fulard Rosa Solidari

  • Les Gegantes amb tu. Passejada solidària 1 d'octubre

    Les Gegantes amb tu. Passejada solidària 1 d'octubre

4/9/2016

El passat 15 d'agost, la Colla Gegantera de Montmeló va posar en marxa el projecte "Les Gegantes amb tu", una iniciativa solidària que parteix de la colla de geganters de Sant Pere de Vilamajor per recaptar diners per a la investigació sobre el càncer de mama.

La campanya va consistir en vendre fulards solidaris de color rosa. Va ser tal l'èxit de venda el passat dia 15 d'agost, durant el concert d'havaneres a la plaça de la Vila, que la colla gegantera de Montmeló ha decidit continuar amb el projecte. A aquesta campanya s'ha unit activament la Unió de Botiguers i Comerciants de Montmeló. A partir del dia 5 de setembre 30 establiments del municipi, a més de les 3 farmàcies, vendran fulards solidaris al preu de 3 euros.

La campanya "Les Gegantes amb tu" tindrà el seu colofó ​​a Montmeló amb un jornada festiva el dia 1 d'octubre. La geganta Montse, al costat de les gegantones locals i la geganta de Sant Pere de Vilamajor, faran una passejada pels diferents barris de Montmeló. La passejada començarà les 10 del matí i finalitzarà les 13 hores aproximadament amb una gran botifarrada popular al parc del Sant Crist, organitzada per l'Associació de Veins d'aquest barri. Durant el recorregut es faran diferents parades i balls a càrrec de les Gegantes. Els organitzadors volen que aquest dia Montmeló s'ompli de fulards roses solidaris per recaptar la major quantitat possible de diners. La matinal acabarà amb diferents tallers i activitats lúdiques.

"Les Gegantes amb tu" culminarà amb una gran Trobada de Gegantes i Gegantones a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona el 20 de novembre, ​​on està prevista la participació de més de 150 colles, 200 figures i 800 músics. Tota la recaptació d'aquest projecte va destinada en un 90% a la
FUNDACIÓ WHIO (Vall d’Hebron Institut Oncològic), en el projecte d'estudi en profunditat de les alteracions moleculars del càncer de mama: avaluació dels factors moleculars pronòstics i predictius de resposta a tractaments diana contra en càncer de mama, i el 10% restant a la fundació ONCOVALLÈS.

 

 

SOBRE "LES GEGANTES AMB TU"

Què és Les Gegantes amb Tu? Al novembre del 2015 a una gegantera de Sant Pere de Vilamajor li van diagnosticar càncer de mama. De forma espontània tot el seu entorn va començar a posar sobre la taula iniciatives per contribuir a lluitar de forma efectiva contra la malaltia i també donar suport a les malaltes. Per tal de coordinar aquestes idees es va constituir l’associació Les Gegantes amb tu.

 

Quins són els objectius? Són tres: donar a conèixer la malaltia, contribuir econòmicament a la recerca mèdica, i organitzar la trobada de Gegantes més gran que s’hagi fet mai, com a cloenda d´aquest projecte.

 

 On aniran els diners? El 90% del que es recapti anirà al projecte Estudi en profunditat de les alteracions moleculars del càncer de mama: Avaluació dels factors moleculars pronòstics i predictius de resposta a tractament diana contra el càncer de mama de la Vall d’Hebron Institute of Oncology, un dels centres de recerca oncològica més reconeguts. El 10% restant anirà a Oncovallés, Fundació d’Ajuda Oncològica, com a representant de l’ajuda més directa a les persones afectades de càncer i els seus familiars.

 

La volem ajudar de dues formes: educant i també recollint diners perquè el seu problema, i el de tantes altres dones, deixi de ser-ho.

 

Per fer-ho possible farem una sèrie d’activitats al llarg de l’any que culminaran a l’octubre amb la trobada de gegantes més gran que s’hagi fet mai, i que l’excusa no sigui cap altre que contribuir en la lluita pel càncer de mama

 

Més informació: http://www.lesgegantesambtu.org/Data de modificació: 07/09/2016 12:09:37