Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:37  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

FORMULA STUDENT SAPAIN REUNIRÀ AL CIRCUIT ALS PROTAGONISTES DE LA INDÚSTRIA DE L'AUTOMÒBIL DEL FUTUR

  • Formula Student al Circuit

    Formula Student al Circuit

24/8/2016

Un total de 70 equips procedents de 14 països amb 1.750 estudiants d’enginyeria defendran els seus monoplaces en diferents proves al traçat català, del 25 al 28 d’agost.


El Circuit de Barcelona-Catalunya rebrà aquesta setmana per setè any consecutiu una nova edició de la Formula Student Spain, una competició organitzada per l’STA, Societat de Tècnics de l’Automoció, que promou l’excel·lència als estudis professionals d’enginyeria entre una àmplia varietat d’equips internacionals.

 

Al Circuit se citaran 70 equips amb 1.750 estudiants d’enginyeria procedents de 14 països diferents: Alemanya, Suïssa, Israel, Romania, República Txeca, Itàlia, França, Bèlgica, Holanda, Estònia, Polònia, Regne Unit, Àustria i Espanya. Els participants han treballat durant tot un any en el disseny i la construcció d’un monoplaça de curses, que serà posat a prova amb la seva presentació, eficiència, pla de negoci i, en general, tot el projecte d’enginyeria que hi ha darrere el prototip.

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya, per tant, rebrà els propers dies als protagonistes de la indústria de l’automòbil del futur. De fet, des que va començar aquesta competició als Estats Units l’any 1981, ha augmentat el número de solucions tecnològiques trobades pels estudiants que posteriorment s’han traslladat al mercat. Entre les que destaquen, la forma d’alleugerar els vehicles per a què adquireixin més velocitat en menys temps, la manera d’atorgar-los més estabilitat, així com la millora de l’eficiència en motors de benzina i elèctrics.

 

A les proves s’aplicaran les teories dels llibres en experiències reals a la pista, com els valors òptims de conducció, frenada, acceleració i estabilitat, a la vegada que els vehicles han de ser fàcils de mantenir i amb un alt grau de rendibilitat. Durant el 25, 26, 27 i 28 d’agost, es duran a terme al Circuit diferents proves d’acceleració, comportament en revolt i autocross, on els monoplaces recorreran diferents tipologies de revolts i rectes en el menor temps possible. Així és com seran avaluats els monoplaces elèctrics i de combustió dels 70 equips, dos més que l’any passat.

 

No obstant, la tensió i l’espectacularitat es demostraran l’últim dia amb l’esperada prova de resistència, la temuda Endurance. En ella, els vehicles provaran la seva durabilitat corrent simultàniament en grups de fins a tres. El temps realitzat per cada equip en aquesta prova, junt amb la resta de valoracions aconseguides en la defensa dels projectes d’enginyeria, els permetrà optar als premis que s’atorgaran a la gala final del campionat.

 

La Formula Student Spain 2016 tornarà a ser un gran espectacle sobre l’asfalt i un any més reunirà al Circuit de Barcelona-Catalunya als futurs genis de l’enginyeria.

 Data de modificació: 26/08/2016 12:49:39