Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:56  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ: CRÒNICA AGOST 2016

  • Ajuntament de Montmeló

    Ajuntament de Montmeló

18/8/2016

PSC: EL PLA D'ACCIÓ DE MANDAT 2016-2019

El passat 13 de Juny va fer un any que l'Ajuntament es va constituir després de les eleccions municipals.


Ha estat molta la feina i molts els projectes que han vist la llum en aquest primer any de legislatura i que han assentat les bases per a acomplir al programa electoral del PSC com a força majoritària a Montmeló.


Un dels elements importants de planificació de la legislatura que ha vist la llum ha estat l'elaboració del Pla d'Acció de Mandat, elaborat amb un important procés de participació ciutadana i que ha donat com a resultat més de 270 accions per a la millora del nostre municipi en tots els seus àmbits i àrees d'actuació.


El Pla d'Acció de Mandat (PAM) és el document que estableix les línies prioritàries, els objectius programàtics i les actuacions per a dur a terme pel govern municipal en els tres anys vinents i serveix per, tal com es va fer a la legislatura passada, rendir comptes de l'execució de les accions que el componguen al final del mandat, en un clar exemple d'exercici de transparència del govern.


El PAM és una mirada estratègica de les actuacions que es duran a terme per continuar amb el desenvolupament del municipi en tots els àmbits i es converteix en el full de ruta de l'acció de govern, en el recull de propostes i projectes que l'equip de govern vol tirar endavant en aquesta legislatura.


La incorporació de la ciutadania en la seva elaboració ha estat per tal que la definició de les polítiques s'adeqüi a les demandes socials, i fomentar a l'hora la coresponsabilització entre ciutadania i ajuntament en la construcció del municipi. El recull de propostes de la ciutadania ha estat de 117 propostes, de les que 104 s'han incorporat al redactat del Pla d'Acció de Mandat i 13 no s'han incorporat bé per impossibilitat de ser assumides, bé perquè són accions ja realitzades o serveis dels quals ja disposa el municipi.


El Pla d'Acció de Mandat 2016-2019 és un document dinàmic, que està disponible al web municipal. Un document fruit del debat que inclou 117 propostes que formen part de les inquietuds de la ciutadania i que ens permetrà seguir treballant per Montmeló tal com els seus ciutadans volen que ho fem.

 

 

ICV- EUiA-E: TORNEM A GUANYAR. SEGUIM LLUITANT
El passat 26 de Juny, En Comú Podem, vàrem tornar a guanyar les eleccions a Montmeló i a tot Catalunya. Al nostre poble, més de 1.500 persones (el 31,6%) van confiar en la nostra proposta política per canviar el sistema, fer polítiques per a la gent, desallotjar el PP, i resoldre els conflictes amb diàleg i urnes. I varem obtenir 8 punts més de suport que la segona força més votada, guanyant també les eleccions al Senat.


L'Assemblea local d'ECP Montmeló volem donar les gràcies a tota la gent que ens ha donat suport, i especialment, a totes aquelles dones i homes que s'han tornat a il·lusionar amb un futur de canvi, i han participat del nostre somni col·lectiu.


Montmeló ha tornat a refermar-se com un poble nítidament d'esquerres on, a més, l'esquerra transformadora que representem ICV-EUiA, guanya per segona vegada consecutiva i assoleix una base electoral estable molt alta, imprescindible per a seguir construint l'alternativa municipal a l'Ajun-tament.


Lamentem que encara no s'hagi pogut produir el canvi de Govern a Espanya per expulsar els corruptes i els qui sembren les desigualtats, però creiem que la tendència és molt clara. El bipartidisme cau, i l'esquerra alternativa ens situem com a única opció de transformació possible.


Si no és ara, el canvi arribarà ben aviat. I per això nosaltres no pensem retrocedir. Hem vingut a canviar les coses, a Montmeló, a la Generalitat i a la Moncloa. A fer una política diferent, més justa i més participativa. A trencar esquemes i abolir privilegis. I no deixarem de lluitar, des del carrer i des de les institucions, fins a fer-ho possible a tots els nivells.
Si tu també vols canviar les coses, pots contactar amb nosaltres a la nostra adreça electrònica,visitar el nostre blc, passar pel local d'ICV-EUiA (C/Mercè Rodoreda, 64), o trobar-nos cada dijous al matí a l'Ajuntament.

Mail: montmeloicveuia@gmail.com
bloc: icv-euia-montmelo.blogspot.com

 

 

TREBALLANT PER MILLORAR MONTMELÓ
Encara amb la ‘sorpresa’ de les últimes eleccions generals al cap, tenim clar que Espanya no vol canviar, ja els hi va bé tal i com està tot plegat. Mentrestant aquí seguirem patint els efectes d'aquestes decisions i donarem ‘gràcies’ quan ens apugin els impostos per pagar els forats de la seva economia, quan ens retallin els  mitjans educatius o senzillament quan ens acabin de “destrozar el sistema sanitario”. Estar  Està clar que si volem tirar endavant, haurem d'agafar nosaltres mateixos ‘el toro per les banyes’ i tirar pel dret.


D'aquests mesos que el grup municipal de d’Esquerra Montmeló és al govern municipal, en podem treure  una primera impressió: hem treballat per dinamitzar el departament de promoció econòmica i adaptar-lo a la demanda formativa del poble, potenciant els cursos a mida per facilitar la incorporació al món laboral dels aturats del poble. Enguany les dades registrades d'atur s’han  abaixat notablement a Montmeló, arribantt a nivells històrics que hauríem de buscar en anys anteriors a la crisi. Aquesta reducció ha estat directament lligada a un fort increment d'ús de la borsa de treball del municipi. Continuarem amb aquesta il·lusió, especialment en l'apartat de la formació.


A banda d’això, el nostre grup municipal ha presentat diverses mocions en els darrers plens, com la del suport a la creació d'un banc d'ADN per a poder trobar aquells familiars “desapa-reguts” durant la guerra civil i la posterior repressió que es va dur a terme.


A petició del nostre grup es va presentar una moció contra les impugnacions de l’estat espanyol a la llei sobre la pobresa energètica i l’accés a l'habi-tatge, que evitava entre d'altres, els talls dels subministraments  bàsics a famílies amb problemes econòmics. Aquesta va ser aprovada a Catalunya, fet que va en contra de la sobirania del nostre parlament, moció a la que qual es va adherir la resta de grups municipals. A més, hem donat suport a mocions dels recolzament als treballadors de Valeo, Bacardi, i a la llei contra la  l’homofòbia, entre d'altres.


Som a prop del comerç, potenciant les fires consolidades i recolzant-ne de  apostant-ne per d’altres de noves, com la fira dels Playmobils.


Tot és millorable i aquesta és la nostra intenció, treballar per a millorar el nostre poble i per això quedo a la vostra disposició, demanant cita prèvia o bé per  correu electrònic:
amonserrat@montmelo.cat

 Data de modificació: 26/08/2016 10:32:27