Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:36  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

L'ESCOLA DE MÚSICA, UN ACTIU EDUCATIU PER A MONTMELÓ

  • Escola Municipal de Música de Montmeló

    Escola Municipal de Música de Montmeló

10/8/2016

L'Escola de Música s'ha acomiadat fins a la temporada vinent amb els tradicionals concerts de final de curs que han tingut com a fil conductor el món de la gastronomia i que s'han caracteritzat pel seu alt contingut musical.


Els més petits, de 3 fins a 6 anys, van protagonitzar una cantata anomenada Rebel·lió a la cuina, on van utilitzar diferents estris de cuina com a elements de percussió. Entre els sons d'un morter, d'una espremedora de taronges o de gots afinats amb aigua, s'enlairaven les veus de més de 50 nens acompanyats a la percussió i al piano per professors de l'Escola de Música.
Els més grans, els alumnes d'instrument i cant coral, es van acomiadar amb l'espectacle Músiques de bon profit, un conjunt de temes musicals vertebrats entorn dels diferents àpats del dia. L'esmorzar es va obrir amb la cançó popular catalana Volem pa amb oli i es va tancar amb un brindis de La Traviatta de Giuseppe Verdi. Entremig, un chef de sala introduïa les diferents composicions "culinàries": Moliendo café, Té para dos, Paquito chocolatero, etcètera. Tot un plaer pel gust i l'oïda.


L'Escola de Música és un actiu educatiu molt present a l'activitat cultural i lúdica del municipi. Un exemple és l'excel·lent concert de guitarra que el mestre de l'escola, Marcos Lopetegui, va oferir amb motiu del Dia Mundial de la Música, organitzat, conjuntament, amb la Biblioteca La Grua i l'audició que la formació musical de l'escola, Combo Theorema, va oferir durant la Festa Major.


Com a novetat, l'escola ha incorporat l'Aula de Música en Família, adreçada a nens i nenes de 0 a 3 anys acompanyats dels seus pares. Amb aquesta activitat l'escola vol promocionar l'estimulació musical en edats primerenques, ja que està comprovat que és un element molt important per al desenvolupament neurològic, psicomotriu i emocional de les persones.Data de modificació: 09/08/2016 10:07:39