Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:31  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LES GITANES A L'ATLÀNTIDA DE VIC

  • La colla de Gitanes de Montmeló, a l'Atlàntida de Vic

    La colla de Gitanes de Montmeló, a l'Atlàntida de Vic

25/7/2016

Divendres 22 de juliol el ball de Gitanes de Montmeló va participar a l'activitat organitzada per Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016, "De la plaça a l'escenari" on la dansa i la música popular i tradicional eren les principals protagonistes.

 

L'espectacle emmarcat dins dels actes VICCC2016 de l'Ajuntament de Vic va comptar amb la presència de colles i grups de llarga tradició. La Colla Sardanista Riallera i els Dansaires de Sant Miquel de Vic van ser els amfitrions d'aquesta proposta que dirigia la mirada també en altres territoris, tradicions, estils i gèneres musicals i de ball. D'aquesta manera van participar a l'espectacle els Balladors de Gitanes de Montmeló i el grup Trebeska Dantza Taldea de Donosti.

 

La colla de Ball de Gitanes de Montmeló va ballar tres peces típiques de les gitanes, el xotis, la catxutxa i la jota, dalt de l'escenari de L'Atlàntida. Centre d'Arts Escèniques d'Osona acompanyats per la música en directe d'una de les cobles més sòlides i de major projecció del moment, la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona que va ser l'encarregada de posar la música en directe d'aquest muntatge especial i únic.

 

Aquesta actuació va servir per tancar la temporada que es reprendrà a principis del mes de setembre amb els actes de celebració del 10è aniversari del retorn del Ball de Gitanes a Montmeló.Data de modificació: 28/07/2016 19:30:05