Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:01  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

FESTA MAJOR 2016: RECUPEREM LA NOSTRA FESTA, REINVENTEM-NOS!

  • Toc d'Inici de Festa Major. La Polca de Montmeló. Foto: Domingo A. López

    Toc d'Inici de Festa Major. La Polca de Montmeló. Foto: Domingo A. López

21/7/2016

Montmeló deixa enrere la Festa Major, quatre dies intensos en què s'ha lligat les tradicions i les novetats en un programa molt variat i amb molt bona acollida entre la ciutadania.


Fruit d'un procés participatiu obert que va començar a l'abril, va sorgir un grup de treball sota el segell de "Reinventem-nos" que van marcar com a objectiu la realització d'activitats de caràcter tradicional, que reivindiquessin la història i tradicions de Montmeló. També es va decidir deixar les competicions entre Melons i Creuats, després de valorar l'estancament de participació que havien patit durant les anteriors edicions de Festa Major.

 

Una de les novetats d'enguany va ser l'estrena de la Polca de Montmeló que sota el nom de "Toc d'inici de la Festa", van ballar les entitats de cultura popular de Montmeló: Les Gitanes, els Diables i els Gegants. A continuació es van unir al ball totes les persones que així ho van desitjar. La intenció és que aquesta polca, composta per Enric Montsant, es converteixi en la peça insígnia d'inici de la Festa Major cada any. Entrada la matinada va tenir lloc a la Quintana una altra novetat: la Festa de l'Escuma, que va congregar gran nombre de joves i adolescents.

 

Amb motiu de l'obertura al públic de la renovada plaça Joan Miró, el Museu Municipal va inaugurar una exposició dedicada a la història de la Festa Major, amb fotografies, documents i records característics de la Festa Major de Montmeló. L'objectiu d'aquesta activitat és que la ciutadania segueixi donant documentació per anar completant any rere any aquesta exposició.

 

Altres de les novetats que oferia la Festa Major 2016 van ser les dues Nits Golfes familiars, amb espectacles dedicats al públic infantil i familiar, però en horari de nit. La Biblioteca Municipal també es va incorporar a la Festa, realitzant una Hora del Conte molt especial.

 

El foc ha estat present cada nit de Festa. A més de les diferents cercaviles organitzades per Diables, amb motiu dels 10 anys d'existència del Vibrot, el dissabte a la tarda es va realitzar una cercavila de Bèsties amb la presència d'un nombrós grup de bèsties de la comarca. A la nit va tenir lloc a la plaça de la Cucurny un espectacle estàtic amb totes les bèsties assistents, on el Vibrot va ser el gran protagonista.


Finalment, destacar la gran acollida que va tenir la nova gimcana aquàtica -Xip-Xap Cirkuit- que es va dur a terme a les piscines durant la tarda de diumenge. Aquesta activitat substituïa al partit de Freakball que es realitzava fins ara.

 

Totes aquestes novetats van conviure amb activitats més tradicionals organitzades per les entitats locals, com els concerts de la Coral de Montmeló, del Casal de la Gent Gran i del Grup de Gospel. Altres activitats amb gran participació de públic van ser la Trobada de Gegants, la festa de l'Aigua, la sardinada popular, els diferents tornejos esportius, la degustació popular d'aperitius i per descomptat, l'Espai Jove als jardins de la Torreta.

 

L'any vinent la Festa Major començarà el dijous 29 de juny i finalitzarà el diumenge 2 de juliol.           Data de modificació: 28/07/2016 19:19:17