Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:00  |  22/05/2022

Data i hora oficial

El temps

LA FOTOGRAFIA AMATEUR, UNA ACTIVITAT A L'ALÇA A MONTMELÓ

  • Fotografia de Jordi Gilabert, guanyadora del concurs #SantJordiMo

    Fotografia de Jordi Gilabert, guanyadora del concurs #SantJordiMo

  • Fotografia de Joan Valls, taller de fotografia nocturna a Mons Observans

    Fotografia de Joan Valls, taller de fotografia nocturna a Mons Observans

  • Fotografia de Glòria Pérez, guanyadora del 2n Concurs de Fotografia FM2015

    Fotografia de Glòria Pérez, guanyadora del 2n Concurs de Fotografia FM2015

21/7/2016

L'afició per la fotografia amateur és una de les activitats d'entreteniment que més públic ha guanyat en aquests darrers anys a la nostra localitat.

 

D'un temps ençà és fàcil veure en qualsevol esdeveniment, persones amb càmeres rèflex recollint instantànies del moment. És molt possible que en la majoria dels casos aquestes persones siguin membres de l'entitat "Amics de la fotografia de Montmeló" o bé persones que han realitzat recentment un dels cursos de fotografia que el centre cultural la Torreta ofereix. A això cal sumar-li totes les persones que desitgen reflectir el moment amb la càmera dels mòbils per a ús privat o bé per compartir-ho en les diferents xarxes socials (facebook, twiter, instagram ...)

 

Sigui com sigui, l'activitat fotogràfica s'ha multiplicat exponencialment en els últims anys. Fruit d'això és també el gran nombre d'activitats entorn a la fotografia que s'organitzen a Montmeló.

 

Al centre cultural la Torreta, la fotògrafa professional Mairena Cano, ofereix periòdicament cursos per iniciar-se en la fotografia o per perfeccionar les tècniques fotogràfiques.

 

Mons Observans és també un centre d'interès per als aficionats i aficionades a la foto. Tant el fotògraf Joel Mesas, com l'Associació d'Amics de la Fotografia, col·laboren i organitzen tallers de fotografia amb diferents centres d'interès. Crida l'atenció especialment l'increïble resultat i qualitat que s'obté en els tallers de fotografia nocturna i amb la tècnica de light painting, com el que va tenir lloc la setmana passada dins de les activitats de les Nits d'Estiu a la Romana, a les instal·lacions del jaciment.

 

També des de l'Ajuntament es promociona l'activitat fotogràfica amateur a les xarxes socials. Hi ha quatre dates en què les persones aficionades a la fotografia amb mòbil col·laboren de manera majoritària: Carnaval, Sant Jordi, Festa Major i Nadal. Des del departament de comunicació de l'Ajuntament es realitzen en aquestes dates concursos i s'obre la participació. Exemple d'això va ser l'últim concurs realitzat mitjançant facebook, twiter i Instagram, durant la diada de Sant Jordi (#SantJordiMO), que va guanyar Jordi Gilabert.

 

No volem oblidar-nos de grup "Melogramers", que de manera anònima ofereix un espai a les diferents xarxes socials, perquè les persones que ho desitgin, pengin les seves fotografies al seu bloc, pàgina de facebook, twiter i/o Instagram.

 

I finalment destacar la gran activitat i participació de l'Associació d'Amics de la Fotografia de Montmeló durant tot l'any. A més de col·laborar desinteressadament amb l'Ajuntament, donant les seves fotografies com a suport gràfic, organitzen tallers i activitats, com ral·lis fotogràfics per Montmeló, o el concurs de Fotografia de Festa Major que enguany arriba a la seva tercera edició. El proper dijous 28 de juliol, a les 20 hores, a la Biblioteca La Grua, és el lliurament de premis d'aquest concurs anual.

 

Des de l'Ajuntament volem donar les gràcies a totes les persones i entitats que col·laboren amb la seva aportació gràfica, que ofereixen imatges per a ús públic en exposicions i fullets i que participen en els diferents concursos que s'organitzen. També animem a que siguin cada vegada més les persones que amb les seves imatges comparteixin aquests instants captats des del seu dispositiu fotogràfic.Data de modificació: 21/07/2016 18:37:40