Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:19  |  07/07/2020

Data i hora oficial

El temps

LA MONTMELONINA JUDITH NÚÑEZ, CAMPIONA D'EUROPA B DE BÀSQUET EN CADIRA DE RODES

  • Judith Núñez i Aster Latorre. Foto Ruben Moreno

    Judith Núñez i Aster Latorre. Foto Ruben Moreno

  • Judith Núnez

    Judith Núnez

14/7/2016

La montmelonina Judith Núñez ha estat campiona amb la selecció espanyola B femenina de bàsquet en cadira de rodes al Campionat Europeu disputat a finals de juny a Itàlia.

 

Espanya va guanyar tots els partits contra les seleccions turca i italiana, proclamant-se d'aquesta manera campiona d'Europa B. Amb aquesta victòria, Núñez i el seu equip jugaran el torneig europeu A que es desenvoluparà el proper any a Tenerife i si es classifiquen entre els quatre primers equips tindrà més a prop la possibilitat d'acomplir un dels seus somnis: participar en un mundial.

 

Judith Núñez, de 30 anys, pateix osteogènesi imperfecta, la malaltia dels "ossos de vidre", d'origen congènit, que provoca una extrema fragilitat òssia per manca de calç i que l'ha comportat més de 100 fractures a les cames i 23 operacions.

 

Va començar a jugar a bàsquet quan tenia 12 anys a l'UNES de Sant Feliu de Llobregat, l'única escola de Catalunya de bàsquet en cadira de rodes, en aquell moment. "Entrenava una hora setmanal i sempre em quedava a veure l'equip del pare", explica la jugadora local, a qui van ensenyar la importància de l'esport a casa, ja que el seu pare té la mateixa malaltia i és un campió paralímpic d'atletisme.

 

Als 15 anys la fan jugar 35 segons a l'últim partit del primer equip de l'UNES i el seleccionador nacional la tria per formar part de la selecció espanyola, on porta 14 anys. Amb 16 disputa el seu primer Campionat Europeu amb la pelvis trencada, episodi que reforça la seva voluntat de continuar jugant a bàsquet. "Un cop em van donar l'alta de l'hospital en vaig anar al pavelló sense passar per casa. Sentia la crida del bàsquet" .

 

Selecció espanyola femenina de bàsquet en cadira de rodes 

Després de tres temporades a l'UNES FC Barcelona, Núñez, decideix abandonar aquest equip per entrar a formar part del Club Global Bàsquet de Sabadell, un equip jove liderat per l'entrenador sabadellenc Óscar Trigo on és un exemple pels joves que s'inicien en el bàsquet en cadira de rodes, i on, actualment, la jugadora local combina els seus entrenaments amb les xerrades a les escoles. Xerades que li permeten explicar la seva experiència i la importància de practicar una disciplina esportiva que és una manera de viure millor la seva vida, una vida on "el no podeu no ha existit mai a la meva família".Data de modificació: 14/07/2016 18:57:46