Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:53  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MÉS DE 4600 ESTUDIANTS HAN GAUDIT DEL PROGRAMA "VIU L'ESTIU"

  • Activitat "Coneguem la depuradora"

    Activitat "Coneguem la depuradora"

8/7/2016

Unes 78 escoles de 25 municipis han participat en aquest projecte educatiu.

 

Durant el curs escolar 2015-16, 4.605 alumnes de 78 escoles i centres formatius han pres part del programa d’educació ambiental Viu el Besòs, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

 

De les 9 activitats incloses en aquest programa, un any més ‘Vida d’un riu’ -sortida d’un dia on es realitza un itinerari amb parada a tres punts de la conca (curs alt, curs mitjà i curs baix/desembocadura)-, amb 1.560 participants, ha estat l’activitat més demandada, amb el 33,9% dels alumnes, seguida de nou pel taller a l’aula per a cicle inicial ‘Bèsties i bestioles’ (amb 815 alumnes). En aquesta ocasió, el taller a l’aula adreçat als alumnes de cicle infantil (de P3 a P5) ‘El riu a l’escola’ ha passat a la tercera posició, amb 622 alumnes, deixant en quart lloc l’activitat ‘Coneguem la depuradora’ (amb 529).

 

La resta d’activitats segons nombre de participants han estat ‘De la depuradora al riu’ (amb 454), ‘Rius de conte’ (amb 250) ‘El joc de l’Aiguòmetre’ (amb 200) i ‘Com tenir cura dels rius’ (amb 175). L’activitat ‘Estat ecològic dels rius’, adreçada als alumnes de segon cicle d’ESO i de Batxillerat, no ha rebut cap petició.

 

Enguany, els centres educatius han procedit de 24 municipis de la conca del Besòs: Badalona, Barcelona, Bellaterra, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Codines, Santa Agnès de Malanyanes i Santa Perpètua de Mogoda.

 

Per al president del Consorci, Sergi Mingote, “tot i que ‘Vida d’un riu’ es l’activitat més sol·licitada any rere any, els tallers adreçats als més petits tenen cada any més acceptació, fet que ens satisfà perquè demostra la sensibilitat de la comunitat educativa vers la conscienciació dels més petits en la importància de conèixer i estimar els entorns fluvials”.

 

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

 

Les escoles interessades poden obtenir més informació de cadascuna d’aquestes activitats dins l’apartat Educació i promoció dins el web www.besos.cat. Les inscripcions ja es poden formalitzar al telèfon 93 842 93 61 o a l’adreça electrònica apren@apren.cat d’Aprèn Serveis Mediambientals, empresa encarregada d’impartir el programa educatiu.

Viu el Besòs va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte més de 96.000 alumnes de diferents municipis de la conca del Besòs.Data de modificació: 13/07/2016 15:01:56