Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

22:18  |  22/04/2021

Data i hora oficial

El temps

TORNEN LES NITS D'ESTIU A LA ROMANA A MONS OBSERVANS

 • Nits d'estiu a la romana

  Nits d'estiu a la romana

 • Nits d'estiu a la romana

  Nits d'estiu a la romana

 • Convivium 2014

  Convivium 2014

 • Convivium 2015

  Convivium 2015

5/7/2016

Aquest proper dijous 7 de juliol es donarà el tret de sortida al programa de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans, que enguany arriba a la seva quarta edició.

 

Aquest certamen va néixer l'any 2013 amb la voluntat d'oferir al públic activitats culturals inspirades en l'època clàssica que complementessin les visites i tallers que s'organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l'astronomia i la  mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d'Estiu, que s'han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l'entorn.

 

El programa de les Nits d'Estiu a la Romana 2016 començarà, doncs, aquest proper dijous dia 7 de juliol a les 19 hores amb una conferència de l'escriptora Ma Carme Roca, que parlarà de la seva novel·la "Escollida pels déus", centrada en la ciutat greco-romana d'Empúries i el poblat iber d'Ullastret. La xerrada, que servirà de cloenda als clubs de lectura de les biblioteques de Montmeló i Montornès del Vallès, es clourà amb la nova visita teatralitzada ibera "La mirada d'Akais" que es va presentar el proppassat 28 de maig al recinte arqueològic de Mons Observans.

 

La novetat de les nits d'enguany arribarà de la mà del músic Santi Arisa, que aquest proper dissabte, 9 de juliol, a les 22 hores, oferirà un espectacle de dansa i percussió inspirat en els grans poetes clàssics. L'actriu Iris Arisa donarà veu a poemes d'Ovidi, Virgili i Horaci entre d'altres amb un impactant i suggerent acompanyament musical dels percussionistes Santi i Dan Arisa. Per complementar la vetllada a partir de les 20 hores i fins la mitja nit, el restaurant Can Major de Montmeló oferirà servei de bar a l'esplanada de la font.

 

Finalment, el dissabte 16 de juliol, a les 20,30 hores, se celebrarà el ja tradicional convivium, un sopar degustació de cuina romana que en les darreres edicions va aconseguir reunir a l'entorn d'un centenar de comensals. El sopar, que servirà el restaurant Can Major, estarà format per diversos plats inspirats en el receptari d'Apici, un cuiner de l'antiga Roma Imperial  i estarà amenitzat amb les explicacions que oferiran els arqueòlegs Josep Ma Solies i Juana Huélamo (KuanUm) sobre la celebració d'aquest tipus de banquets a l'antiguitat. Un cop acabat el sopar i ja ben entrada la nit els assistents podran gaudir d'una visita teatralitzada nocturna al jaciment il·luminat.

 

Aquest  mateix dia, coincidint amb el sopar, s'ha organitzat una sortida fotogràfica per aprendre i practicar tots els secrets de la fotografia nocturna sobre les estructures arqueològiques il·luminades. La sortida, que serà dirigida pels fotògrafs Joel Mesas i Juanjo de la Rosa se centrarà en la tècnica de prendre imatges pintades amb llum (lightpainting) i en la fotografia de llarga exposició. El taller començarà a 2/4 de 9 del vespre i s'allargarà fins a la mitja nit. Tal com ja és habitual, les fotografies resultants serviran per il·lustrar el programa de les Nits d'Estiu a la Romana de l'any vinent i per la promoció del jaciment.

 

Informació i inscripcions:

Ajuntament de Montmeló: 93 572 00 00

Ajuntament de Montornès: 93 572 11 70

Museu Municipal de Montmeló: 93 572 11 66

www.monsobservans.catData de modificació: 07/07/2016 08:02:24