Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:28  |  26/05/2020

Data i hora oficial

El temps

LA PLAÇA JOAN MIRÓ OBERTA AL PÚBLIC DES DE L'1 DE JULIOL

  • Exposició "La Nostra Festa" a la plaça Joan Miró

    Exposició "La Nostra Festa" a la plaça Joan Miró

  • Exposició "La Nostra Festa" a la plaça Joan Miró

    Exposició "La Nostra Festa" a la plaça Joan Miró

2/6/2016

Les obres de la Plaça Joan Miró, la plaça que acull el Museu de Montmeló, estan finalitzant i a partir del dia 1 de juliol, amb motiu de l'exposició "La Nostra Festa",  quedarà oberta al públic.

Incasol va construir la plaça conjuntament amb els edificis en una promoció de l'any 1.998-2000. En el soterrani de la plaça es va acordar amb l'Ajuntament fer un aparcament de vehicles que des de la finalització de les obres va tenir filtracions.

El disseny de la plaça amb parterres aixecats  provocava punts d'entrada d'aigües que no van estar solucionats mai per Incasol malgrat els continus requeriments de l'Ajuntament. Finalment i després de moltes reunions amb Incasol i aprofitant canvis en la direcció d'aquest organisme es va acordar procedir a la reparació de la plaça a través d'un conveni entre Ajuntament i Incasol en el qual Incasol pagava tota la restitució de la impermeabilitzaió i l'Ajuntament la nova urbanització.

 

Es va redactar un projecte tècnic per part d'Incasol amb diferents propostes per fer un procès de participació ciutadana i presentar als veïns de la zona. D'aquesta manera, van ser recollides, en la seva major part,  les propostes del veïnat  i incorporades al projecte, com ara les tipologies de jocs, la manca de tanca, la construcció d'una rampa adaptada des del porxo dels veïns, o l'eliminació de l'armari d'instal.lacions existent.

En el projecte actual s' ha fet una nova impermeabilització amb poliuretà en la totalitat de la plaça. una nova pavimentació de peces de qualitat, mobiliari urbà i instal.lacions de reg i enllumenat.

Es fan tres ambients diferents de forma que la part central es destina a l'espai de activitats d'exposició vinculades a la cultura i al museu municipal, amb un sistema de plafons verticals que contindran informació diversa d'acord amb els diferents actes previstos.

En la part esquerra es situen els rocodroms per nens de 2 a 12 anys en un paviment de cautxú amb bancs de formigó i cadires de fusta. En la part dreta es situen els jocs infantils per a petits amb paviment de cautxú i  el mateix tipus de mobiliari urbà.

Les jardineres decoratives formen unes liníes que ajuden a delimitar les tres zones i disposen d'arbres que amb el seu creixement donaran zones d'ombra a la plaça. En la línia de carrer les ventilacions de l'aparcament han quedat integrades en  bancs de formigó. Per últim, també s'ha canviat tota la vorera del carrer en la zona de  la plaça amb la col·locació de nou paviment i arbres.

L'obertura de la plaça s'ha fet aquest divendres, 1 de juliol, amb l'inauguració de l'exposició "La Nostra Festa", encara que no s'haurà finalitzat la part posterior que forma part del projecte i que s'acabarà el mes de setembre d'enguany.Data de modificació: 07/07/2016 19:35:48