Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:30  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

UN RECORREGUT PER LA HISTÒRIA DE LA FESTA MAJOR

  • La Nostra Festa

    La Nostra Festa

27/6/2016

El Museu Municipal inaugura aquest divendres, a les 12 del migdia, l'exposició La nostra Festa Major en què es presenta una selecció de documents, cartells, programes i fotografies antigues.

 

L'exposició s'estructura en dues parts. La sala d'exposicions temporals del Museu acollirà una mostra dels cartells dissenyats, des de la dècada de 1940 fins a l'actualitat, per anunciar els diferents actes de Festa Major. L'exposició es complementa amb diversos elements en torn a la tradició i el ball d'envelat  com ara vestits de Festa Major, carnets de ball, plànols del repartiment de les llotges, etcètera, disposats al llarg de la sala.

 

Al voltant de la renovada plaça Joan Miró, 8 estructures metàl·liques desplegaran fotografies antigues, de gran format, que tindran com a temàtica comú el ball d'envelat, una de les activitats més esperades pels habitants de l'època.

 

Els documents, fotografies i diversos elements que es podran veure provenen de l'Arxiu Històric Municipal i de la biblioteca La Grua però, també, hi ha aportacions de persones particulars que han cedit els seus records per a aquesta ocasió especial.

 

Tot acompanyat de textos estrets del llibre La nostra Festa Major, on testimonis directes recorden com era aquesta festivitat i que ens ajudaran a traslladar-nos a un passat històric no gaire llunyà.Data de modificació: 30/06/2016 17:19:13