Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

18:34  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

ELS ALUMNES DE L'ESCOLA PAU CASALS CREEN DOS CONTES

 • Els contes escrits, il·lustrats i editats per l'Escola Pau Casals de Montmeló

  Els contes escrits, il·lustrats i editats per l'Escola Pau Casals de Montmeló

 • Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

  Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

 • Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

  Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

 • Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

  Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

 • Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

  Presentació dels contes de l'escola Pau Casals

20/6/2016

Els alumnes de l’escola Pau Casals han escrit i il·lustrat dos contes, “ La màgica aventura de la Farimal” i “Els encanteris del Mag i la Bruixa”, que s’han pogut publicar gràcies a la col·laboració del l’Ajuntament de Montmeló.

 

Aquests contes són fruit del treball cooperatiu de tot l’alumnat de l’escola, des de P3 fins a 6è. Ha estat un treball llarg i enriquidor, on tots i cadascun dels alumnes ha aportat el seu esforç, les seves idees i la seva col·laboració per assolir la fita final.

 

La tasca es va engegar des de la comissió de la mediateca, que des de fa uns anys planteja activitats de motivació al gust per la lectura. Enguany, es va voler fer palesa la importància de les il·lustracions i per aquest motiu es van convidar a tres il·lustradors a l’escola per tal que mostressin el seu treball i donessin recursos. Aquests il·lustradors han sigut la Mercè Arànega, el Valentí Gubianas i l’Òscar Sarda.

 

El repte que es va plantejar a les classes era escriure un conte i també il·lustrar-lo. El procés es va iniciar amb la creació dels personatges protagonistes. Cada classe d’educació infantil va idear un personatge diferent, el va descriure i li va donar característiques. A partir d’aquí, s’havien de fer les il·lustracions d’aquests personatges i per tal de trobar les més adients, es va convocar un concurs de dibuix on tots els nens i nenes van presentar les seves creacions.

 

Un cop seleccionats els personatges, el següent pas va ser començar a crear la història. Els alumnes de cicle mitjà van ser els encarregats d’escriure i il·lustrar l’inici del conte. Van haver  d’establir la relació entre els personatges, situar-los en un lloc i en un moment concrets.

 

La part del nus la va redactar i il·lustrar el cicle superior. Els més grans de l’escola van haver d’imaginar tota la trama central del conte. Finalment, s’havia d’escriure i il·lustrar el desenllaç. D’això se’n van encarregar els alumnes de 2n de cicle inicial.

 

I un cop escrit el conte, va arribar el torn dels alumnes de 1r de cicle inicial: van decidir el títol i la fórmula d’acabament final. Amb el conte gairebé acabat, només faltava la part dels mestres que, a part de dinamitzar tota la feina de redacció i il·lustració per part l’alumnat, es van encarregar de la portada i del muntatge final.

 Data de modificació: 23/06/2016 15:28:32