Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:51  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

AQUEST DISSABTE, LA COLLA DE MONTMELÓ A LA PICADA DE GITANES DE PARETS

  • La Picada de gitanes

    La Picada de gitanes

16/6/2016

La Colla de Gitanes de Montmeló participa a la vuitena edició de La Picada de gitanes que es celebrarà aquest dissabte 18 de juny de 2016,a les 19 hores, a la plaça de la Vila de Parets.

 

La Picada és una competició entre les colles dels pobles de l'Ametlla, Parets i Montmeló en un format diferent a l'habitual. Amb els anys, aquesta trobada, ha aconseguit ser la ballada de referència al territori.

 

Cadascuna de les colles interpretarà quatre peces, dues de tradicionals i dues de lliures. Un dels moments més àlgids de la festa es dóna quan els balladors, de tots tres pobles, ballen l'himne de l'esdeveniment. La ballada servirà, també, per fer un acte d'agermanament entre els tres municipis.

 

D'altra banda, coincidint amb el 10è aniversari de la recuperació del ball de gitanes a Montmeló -que se celebrarà pels volts de l'11 de setembre- la colla actual està treballant en l'edició d'un llibre que recollirà la història d'aquest ball tradicional al nostre municipi i a altres poblacions del Vallès.

 

Per elaborar aquest llibre, la colla compta amb la col·laboració de membres del Centre d'Estudis de Montmeló, que es basa en el treball que va fer Vicenç Bolart, fa anys, sobre la història de les gitanes fins l'any 1980. El treball es complementa amb entrevistes a veïns del poble i fotografies extretes de l'Arxiu Municipal i també cedides pels veïns que encara en conserven.Data de modificació: 16/06/2016 16:59:53