Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:00  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

L'ARXIU MUNICIPAL CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS AMB UNA MOSTRA VIRTUAL DE DOCUMENTS SOBRE LA FESTA MAJOR

  • Ball d'envelat de festa Major

    Ball d'envelat de festa Major

  • Processó Festa Major

    Processó Festa Major

7/6/2016

Sota el títol La Festa Major, la Diputació de Barcelona, dins del seu programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals, ha organitzat una exposició virtual que recull diferents documents històrics en torn a aquesta festivitat i en la qual hi participa l'Arxiu Municipal.

 

Es tracta d'una mostra de documents d'arxiu que ens acosta a diferents aspectes relacionats amb aquesta celebració en l'àmbit municipal: el context cultural, social i polític, la seva organització, els comptes, el disseny i l'estètica dels seus programes, les actuacions, etcètera. La presentació està organitzada en sis àmbits que responen a diferents continguts i tipus de documents. La mostra té un abast cronològic ampli que va des de l'any 1865 al 1982.

 

A l'exposició es visualitzen 103 documents procedents de 36 arxius municipals, gestionats pels arxivers itinerants del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals que coordina l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

 

Aquesta activitat de difusió s'emmarca en el Dia Internacional dels Arxius que té lloc el 9 de juny, amb l'objectiu de promocionar i posar en valor els arxius d'arreu del món com a garants de la memòria individual i col·lectiva del conjunt de la ciutadania.

Us convidem, doncs, a visitar i a conèixer, especialment, els documents referents al nostre municipi i els de la resta de poblacions menors de 10.000 habitants de la nostra província que també hi participen.

 

 Podeu veure l’exposició en aquest enllaç:  http://www.diba.cat/web/exposicio-la-festa-major/eltemaData de modificació: 09/06/2016 20:28:43