Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:46  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

DEMÀ ES PRESENTA LA GUIA SOBRE L'AUTONOMIA A TOTES LES ETAPES EDUCATIVES

  • Espais de Debat Educatiu (EDE)

    Espais de Debat Educatiu (EDE)

  • Educar amb humor, a càrrec de carles Capdevila

    Educar amb humor, a càrrec de carles Capdevila

9/6/2016

Demà divendres, a les 18:00 h a la sala Polivalent de la Torreta, es presentarà la guia L'autonomia  a totes les etapes educatives, elaborada per l'Espai de Debat Educatiu.

 

Aquesta guia és el resultat del debat educatiu sorgit arran de les trobades mantingudes  entre famílies, professors, directors de centres escolars, representants d'equipaments municipals i alumnes, durant el curs 2014 i 2015, a més de les dades recollides a través de 659 enquestes fetes a les famílies del nostre municipi.

 

Dirigida, principalment, a les famílies amb fills entre els 0 i 16 anys, la guia s'estructura en quatre categories: alimentació, cura, maduresa i col·laboració i aporta els continguts necessaris en funció de l'edat del nen. La guia conté elements de la via quotidiana com, per exemple, allò que es menja, l'organització de la taula, el tractament de les deixalles, la higiene personal o la resolució de conflictes i aporta elements de gestió segons l'edat de l'infant.

 

Il·lustrada amb els dibuixos,  amb els quals els alumnes dels centres educatius de Montmeló van participar en el concurs de punts de llibres de Sant Jordi 2015, la guia és un suport pràctic, dinàmic i molt útil a la funció educativa de les famílies per tal de potenciar l'autonomia, com a eina de creixement i desenvolupament personal dels fills.

 

L'acte de presentació d'aquest manual didàctic, que es lliurarà el proper dilluns a tots els alumnes dels centres educatius del municipi, anirà acompanyat de la xerrada Educar amb humor del periodista Carles Capdevila. Basada en la seva pròpia experiència educativa, Capdevila analitzarà, en clau irònica, les obsessions dels pares en el procés educador.

 

Actualment, l'Espai de Debat Educatiu està treballant en un nou debat col·lectiu entorn a la coeducació on mitjançant la modificació de dinàmiques i conductes es vol fomentar una educació basada en la igualtat de gènere i l'eliminació d'estereotips sexistes.Data de modificació: 09/06/2016 19:06:31