Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:15  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MONS OBSERVANS RENOVA L'OFERTA DE VISITES TEATRALITZADES

  • Mons Observans cap al tard

    Mons Observans cap al tard

  • Visita teatralitzada a Mons Observans

    Visita teatralitzada a Mons Observans

9/6/2016

La mirada d'Akaïs és el títol de la nova visita teatralitzada que es va presentar a Mons Observans el passat dissabte 28 de maig i que explica el jaciment des del punt de vista de la població ibera que habitava aquestes terres als inicis de la romanització.

 

Akaïs representa una dona ibera que treballava a les ordres del magistrat que governava el palau i acompanya els visitants a fer un recorregut pels diversos espais de treball que el conformaven: els magatzems, la cuina, les cisternes... Mentre fa la visita Akaïs reflexiona en veu alta sobre el paper que van tenir els romans en la desaparició de la cultura ibèrica i explica com van viure els ibers aquest moment de canvi en el qual van perdre, fins i tot, la seva pròpia llengua.

 

A partir del mes de juny aquesta nova visita ibèrica s'incorporarà al programa d'activitats regulars del jaciment i complementarà la visita romana que està en funcionament des de l'any 2012. La propera representació de La mirada d'Akaïs serà el 25 de juny a les 19:30 h. Els dissabtes 11 i 18 de juny, a la mateixa hora, es representarà la visita romana (El pintor pompeià).

 

Les visites es poden complementar amb un tast de cuina romana que el restaurant Can Major servirà, prèvia reserva, a les 9 del vespre al punt d'informació del jaciment, en el marc del programa Mons Observans cap al tard. Us hi esperem!

 Data de modificació: 16/06/2016 18:57:18