Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

05:53  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

31 DE MAIG, DIA MUNDIAL SENSE TABAC

 • Deixar de fumar és possible

  Deixar de fumar és possible

31/5/2016

El 31 de maig de cada any l'OMS i els seus associats celebren el Dia Mundial Sense Tabac per posar l'accent en els riscos sanitaris associats al consum de tabac i advocar per polítiques eficaces que contribueixin a reduir aquest consum.

En ocasió del Dia Mundial Sense Tabac 2016, l'OMS fa una crida a tots els països perquè es preparin per a l'empaquetat neutre dels productes de tabac.

L'empaquetat neutre és una important mesura de reducció de la demanda que disminueix l'atractiu dels productes de tabac, restringeix l'ús dels paquets de tabac com a suports per a publicitar i promoure el tabac, limita l'empaquetat i etiquetatge enganyosos i augmenta l'eficàcia de les advertències sanitàries.

El que es pretén amb l'empaquetat neutre dels productes de tabac és restringir o prohibir l'ús de logotips, colors, imatges de marca o informació promocional sobre l'envàs, excepte els noms de la marca i del producte, que s'han de presentar en un color i tipus de font estàndard.

En les directrius relatives als articles 11 i 13 del Conveni Marc de l'OMS per al Control del Tabac (CMCT de l'OMS) es recomana que les parts considerin l'adopció del empaquetat neutre.

L'empaquetat neutre es recolza en altres mesures que formen part d'un enfocament multisectorial integral del control del tabac. Els encarregats de la formulació de polítiques, la societat civil i la població en general poden prendre mesures perquè els seus governs considerin l'adopció del empaquetat neutre.


L'interès pel empaquetat neutre va en augment a tot el món:

 • Al desembre de 2012, Austràlia es va convertir en el primer país que va aplicar plenament l'empaquetat neutre.
 • El 2015, Irlanda, el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord i França van aprovar lleis per donar efecte a l'empaquetat neutre a partir de maig de 2016.
 • Diversos països es troben en una etapa avançada pel que fa a la consideració de l'adopció de lleis sobre l'empaquetat neutre.

 

 

Montmeló "entorn sense fum"

 

Els centre educatius, culturals i esportius de Montmeló es van adherir el 20 de gener de 2016 al projecte d’Entorns sense fum amb la signatura d’un manifest. Es tracta d’un abordatge integral, que abasta accions en l’àmbit de l’alumnat, del professorat i dels monitors així com a les instal·lacions

L’alcalde de Montmeló Antoni Guil va presidir l’acte de signatura del manifest d’adhesió al projecte d’Entorns sense fum. A més de la Regidora de Salut Pública i Comunitària, Mª Jesús Prieto, l’acte també ha comptat amb la participació de la Subdirectora de Coordinació de Salut Pública a Barcelona i Girona, Cristina Perez Carbí, del Cap del Servei de Prevenció i control del Tabaquisme i Lesions per causes externes, Josep Maria Suelves, del Cap de Servei de Salut Pública al Vallès Oriental, Jordi Camp, del Director de l’Equip d’Atenció Primària Montornès-Montmeló, Sr. Eduard Carrió, i dels centres educatius, AMPES, equipaments esportius, culturals i entitats del municipi.

El projecte compta amb la implicació transversal de les regidories d’Educació, Salut Pública i Comunitària i d’Esports del municipi i aglutina els agents comunitaris del món educatiu per disminuir la prevalença del tabac en infants i joves.

Aquest projecte d’Entorns sense fum vol ajudar a prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual observin conductes de persones adultes fumadores, sensibilitzant als adults referents modelitzadors dels infants i joves i informant als menors del risc del tabac. Dins d’aquesta intervenció s’han retolat els espais d’entrada als equipaments municipals educatius, esportius i culturals, indicant que són espais lliures de fum, per tal de donar continuïtat a la seva acció educativa i formativa.

L'Ajuntament ha impulsat un manifest perquè tots els centres, entitats i equipaments adherits siguin entorns lliures de fum. El text recull que l'exposició al fum del tabac implica uns importants riscos per a la salut de les persones no fumadores i alerta que la població infantil n’es especialment vulnerable. En aquest sentit, assegura que pares, mestres i monitors són models a imitar pels infants.

 

Durant l'últim mes 12 começos de Montmeló s'han adherit a aquest projecte:

 • Restaurant El Balconet
 • Perruqueria Bienve
 • Llenceria Montse
 • Calçats Justi
 • Moda Aire
 • Finques León
 • Perruqueria Garó
 • Perruqueria Isabel
 • Rostisseria Cal Nen
 • Moda Estrella del Mar
 • Farmàcia Mil·lenari
 • Perruqueria Tània


Data de modificació: 06/06/2016 14:29:28