Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:29  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL CIRCUIT CELEBRARÀ EL DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT AL GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME 2016

  • Concurs de dibuix KISS Barcelona 2014

    Concurs de dibuix KISS Barcelona 2014

28/5/2016

En el marc de la tercera edició del KISS Barcelona, es realitzaran una gran varietat d’accions, algunes de la mà del seu ambaixador: Marc Márquez

 

Per tercer any consecutiu el Circuit de Barcelona-Catalunya se suma a la iniciativa KISS Barcelona (Keep it Shiny & Sustainable) durant el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™ que, a més, enguany coincideix amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (WED), el diumenge 5 de juny.

 

D’aquesta manera, i en un context tan especial, el Circuit promourà entre els aficionats al motociclisme bones pràctiques mediambientals durant el Gran Premi de Catalunya amb diferents accions programades pel KISS Barcelona, en línia amb l’acord COP21, que compta amb un ambaixador de primera: el pilot Marc Márquez.

 

Estand KISS Barcelona: serà un punt d’educació ambiental i informació d’iniciatives que es duen a terme a Catalunya per a conscienciar sobre la protecció del medi ambient, amb la col·laboració de la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (Setmana de la Natura) i l’Obrador del Tercer Sector Ambiental (“Jo sóc donant ambiental”). Aquestes iniciatives compten amb el Suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L’estand estarà situat darrere de la Tribuna B.

 

Zona Ride Green: inauguració de l’espai “Ride Green”, a la zona de l’Estadi, amb la presència d’alguns pilots i autoritats.

 

Bossa KISS Barcelona: el públic assistent al Circuit de Barcelona-Catalunya podrà endur-se aquesta bossa produïda amb material orgànic, amb la col·laboració d’Interlimp-Grupo Sirsa. La bossa promourà la reducció de l’impacte ambiental dels residus durant el Gran Premi de MotoGP™, disposant de contenidors de recollida selectiva per al públic en tot el Circuit per a la seva posterior valorització.

 

Got reutilitzable: aquests gots ajudaran a difondre el missatge de les 3 R (reduir, reutilitzar i reciclar) amb l’edició especial de 2016, que té la signatura del pilot Marc Márquez. Es podran adquirir en punts de restauració de les zones de públic gestionats per Aramark.

 

Donació d’aliments: diumenge es realitzarà una donació d’excedent d’aliments al menjador social “El Xiprer” de Granollers, un centre d’acollida per a persones amb dificultats econòmiques.

 

“Slow Food”: oferta de cultura gastronòmica local i km 0 a la zona de Tapes GP.

 

“Stop Food Waste”: cartells de sensibilització amb el lema “Stop Food Waste” als punts de restauració gestionats per Aramark. Segons la FAO, cada any es desaprofiten 1,3 bilions de tones de menjar.

 

Sensibilització mediambiental a les Kid’s Zones: als espais de lleure per a nens del Circuit, es distribuirà material didàctic de dibuix que promourà diferents valors, com la natura, les espècies en perill d’extinció, la flora i la fauna, en sintonia amb el lema del WED “Go wild for life” (en defensa dels animals en perill d’extinció).

 

Concurs #KISSBarcelona: a través dels perfils de les xarxes socials del Circuit de Barcelona-Catalunya, es posarà en marxa un concurs on els participants hauran de publicar una acció positiva pel medi ambient durant el Gran Premi, utilitzant el hashtag #KISSBarcelona. Entre tots els participants, se sortejarà un passi de pàdoc per al guanyador i un acompanyant amb estada VIP a l’Hospitality de la FIM.

 

Concurs de dibuix per a estudiants: els alumnes d’una escola de Barcelona participaran en un concurs de dibuix de temàtica mediambiental. El premi serà visitar el box del propi Marc Márquez el dilluns 6 de juny, a l’acabar els entrenaments de MotoGP™. Un total de 10 petits artistes podran conèixer així al Campió del Món i parlar sobre qüestions mediambientals amb l’ambaixador del KISS Barcelona.

 

Difusió de mobilitat sostenible: el Circuit promourà l’ús de transport sostenible per assistir al Gran Premi de Catalunya de MotoGP™, en transport públic (com el tren o l’autobús) i en bicicleta. Enguany, i per primera vegada, les bicicletes disposaran també d’un pàrquing propi per a facilitar l’accés a tot tipus de mitjans de transport sostenible. El traçat català també aconsella optimitzar les places dels vehicles privats en cas de realitzar un desplaçament en cotxe o moto particular.

 

Les animacions a les zones de públic durant el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™ també promouran els valors mediambientals del KISS Barcelona.

 

 

Què és el KISS Barcelona?

El KISS Barcelona és una iniciativa de la Federació Internacional de Motociclisme amb el suport de Dorna i l’IRTA que se celebra durant els Grans Premis de MotoGP™, l’objectiu del qual és la sensibilització del públic en la sostenibilitat. El traçat català demostra així el seu compromís amb el medi ambient, que va començar a consolidar-se l’any 2008 amb la certificació de gestió mediambiental ISO 14001-2004, en col·laboració amb les empreses SBA i ISR. L’any 2012, el Circuit va ser distingit amb el “FIM Environment Award”, entre altres reconeixements mediambientals que ha rebut en els darrers anys.Data de modificació: 02/06/2016 15:29:37