Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:32  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

VALLÈS VISIÓ CONDEMNA L'AGRESSIÓ A LA PERIODISTA ALBA CASTILLA EN UN ACTE ESPORTIU

  • Moment de l'agresió a la periodista Alba Castilla

    Moment de l'agresió a la periodista Alba Castilla

24/5/2016

La televisió del Baix Vallès condemna públicament l’agressió, que ja ha estat denunciada davant les autoritats competents, i qualsevol altre fet que coaccioni l’exercici professional dels periodistes, del dret a la informació i la llibertat d’expressió

 

Una periodista de Vallès Visió va estar agredida aquest diumenge per un aficionat de la UE La Jonquera quan cobria un partit de futbol de Primera Catalana entre el CF Mollet UE i aquest equip. Després de finalitzar els 90 minuts amb empat a 1, jugadors i aficionats del conjunt empordanès la van emprendre contra l’àrbitre, els jugadors del Mollet i la periodista de Vallès Visió, Alba Castilla, que estava exercint la seva feina. La treballadora va rebre cops per part d’un afeccionat i va acabar amb una ferida al llavi i un traumatisme al canell dret. També va rebre amenaces verbals, fins al punt de dir-li que “no grabes, no grabes... como estas imágenes se emitan o lleguen a la Federación… te reviento”.

 

Vallès Visió condemna públicament aquesta agressió i qualsevol altre fet que coaccioni l’exercici professional dels periodistes, del dret a la informació i la llibertat d’expressió. Així ho ha expressat el president del Consorci Teledigital Mollet, de qui depèn Vallès Visió, i també màxim responsable del Consell Esportiu del Vallès Oriental, Josep Monràs, que considera que “s’ha d’acabar per sempre amb la xacra de la violència en l’esport. No es pot permetre, siguin els colors que siguin, que es falti el respecte a ningú, que es coaccioni una periodista que està exercint la seva feina i es veiés privat el dret a la informació. Un fet intolerable”.   

 

Alba Castilla agraeix el suport que ha rebut per aquesta agressió des de diferents àmbits, partits polítics de la comarca i la Federació Catalana de Futbol i lamenta que “fets com aquests es continuïn produint en camps de futbol. No hi hauria d’haver cap tipus de violència al camp, ni verbal ni física”. El judici serà aquest dijous a dos quarts d'una del migdia al jutjat 2 de Mollet.

 Data de modificació: 24/05/2016 15:45:28