Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:07  |  03/07/2022

Data i hora oficial

El temps

APOSTA PER LA MOBILITAT SOSTENIBLE ELS DIES DEL GRAN PREMI DE FORMULA 1

  • Transport públic durant el gran premi de Formula 1

    Transport públic durant el gran premi de Formula 1

  • Transport públic durant el gran premi de Formula 1

    Transport públic durant el gran premi de Formula 1

  • Transport públic durant el gran premi de Formula 1

    Transport públic durant el gran premi de Formula 1

11/5/2016

En tren, autocar o en bici, són moltes les opcions per arribar al Circuit de Barcelona-Catalunya durant el Gran Premi.


 El Circuit de Barcelona-Catalunya continua apostant per la mobilitat sostenible i fomenta l’ús de transport públic per assistir al FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA PIRELLI 2016. Renfe i Sagalés adapten la seva oferta habitual amb una programació especial durant el cap de setmana i, a més, enguany s’incorporen novetats com diferents rutes per arribar al Circuit en bicicleta i aparcament vigilat gratuït. Hi ha diferents maneres de desplaçar-se d’una forma sostenible:


En tren
Renfe reforça els serveis de la línia R2 nord de Rodalies de Catalunya amb 46.000 places addicionals. Durant els dies 14 i 15 de maig, s’ha establert una programació especial que assegura una freqüència mitjana de pas cada 15 minuts a la connexió Montmeló – Barcelona a les hores en què es preveu una major afluència de viatgers entre ambdues estacions.

 

Per a facilitar la mobilitat dels aficionats, Renfe reforça el seu servei amb la circulació de 42 trens especials, 24 per anar a Montmeló i 18 per tornar en sentit Barcelona. D’aquests trens de reforç, 21 circularan el dissabte i 21 el diumenge, sumant-se a l’oferta habitual de la línia R2 nord (Aeroport – Barcelona – Montmeló - Maçanet).

 

A més, els viatgers que arribin en trens AVE-Llarga Distància a Sants disposen de connexions amb Montmeló en aquests serveis de la línia R2 i el títol per desplaçar-se en rodalia està inclòs al seu bitllet.

 

L’increment previst pel Gran Premi completarà el servei habitual de Renfe a Montmeló els caps de setmana, que consisteix en 74 trens diaris, 37 per sentit, amb una oferta de 81.400 places diàries.

 

Per a facilitar i agilitzar l’adquisició dels bitllets, Renfe ha programat les màquines d’autovenda de manera que el primer títol de transport que aparegui en pantalla sigui un bitllet d’anada i tornada fins al municipi de Montmeló, proper al Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Al 2015, al voltant de 50.000 persones van apropar-se al Circuit de Barcelona-Catalunya amb els serveis de rodalies per a assistir al Gran Premi de F1, comptabilitzant les sessions de divendres, dissabte i diumenge. Per aquest motiu, Rodalies de Catalunya duplicarà l’oferta habitual el cap de setmana de la competició automobilística a partir de les 05.49 hores des de Barcelona Sants.

 

Per a més informació els viatgers es poden adreçar al telèfon 900 41 00 41, app de Rodalies i al web rodaliesdecatalunya.cat

 

En autocar
Autocars Sagalés ofereix els seus serveis per assistir al Gran Premi. Els autocars sortiran des del centre de la ciutat de Barcelona, des de l’Estació d’Autobusos del Nord de Barcelona (C/Ali Bei, 80), a les andanes 25, 26 i 27. Aquesta ubicació permet la connexió amb el servei de Metro i de Rodalies de RENFE, donat que l’Estació està situada al costat de l’Arc de Triomf.

 

El preu del bitllet és de 12 euros i les reserves es realitzen a Sagalés (tel. 902 13 00 14 / www.sagales.com).

 

Enguany, Sagalés fa un pas endavant per minimitzar l’impacte ambiental del Gran Premi i el 25% del servei es realitzarà amb autobusos sostenibles. El recorregut des de Barcelona tindrà busos Euro6 i Euro5, que són molt menys contaminants, mentre que el trasllat des de l’estació de Montmeló fins al Circuit es farà amb autobusos híbrids. Se suma així a l’aposta per la sostenibilitat que el Circuit de Barcelona-Catalunya segueix des de fa anys amb la certificació ISO 14001.

 

En bici
El Circuit de Barcelona-Catalunya segueix demostrant el seu compromís a llarg termini amb operacions mediambientals sostenibles i anima als aficionats a què vinguin al Gran Premi gaudint de les diferents rutes en bicicleta que ofereix un entorn privilegiat. Les rutes que es poden fer des de Barcelona, Granollers i l’estació de tren de Montmeló, es poden consultar al web del Circuit.

 

El diumenge 15, un cop al traçat, els usuaris de bicicleta disposaran d'un pàrquing vigilat i gratuït a la Porta 6, a l’Àrea Sud, de 10 a 17.30h. Caldrà fer una reserva anticipada per tenir garantida la plaça. A tots els usuaris se’ls oferirà aigua a l’arribar i una invitació per venir a rodar en bicicleta al Circuit de Barcelona-Catalunya a les tandes BiCircuit.

Per als que prefereixin venir al Circuit de Barcelona-Catalunya en vehicle particular, es recomana optimitzar les placesData de modificació: 12/05/2016 19:27:28