Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:56  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'EXPERIÈNCIA DE MONTMELÓ AMB ELS CONTENIDORS DE CÀRREGA LATERAL A LA I JORNADA SOBRE RESIDUS DEL VALLÈS ORIENTAL

3/5/2016

Montmeló va ser uns dels municipis protagonistes en la I Jornada sobre Residus i Món Local organitzada pel Consorci sobre la Gestió de Residus del Vallès Oriental que va tenir lloc el passat dijous, 28 d'abril, sota el lema Minimitzar residus, maximitzar recursos.

 

Un dels aspectes que es van tractar va ser l'experiència de la recollida selectiva municipal. En aquest sentit, la intervenció de l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, es  va centrar en l'experiència local amb la càrrega lateral. Recordem que Montmeló  va optar, a principis d'any, per substituir  les àrees de contenidors soterrats  per les de càrrega lateral.

 

Amb aquesta actuació, el municipi guanya en la reducció de la despesa econòmica i els veïns es beneficien d'un sistema que comporta un estalvi en el temps de recollida dels residus  i una disminució dels sorolls i les olors. Al llarg d'aquet any, es farà la inversió corresponent per afegir pedals als contenidors de residus i d'aquesta manera facilitar-ne el seu ús.

 

Durant la sessió es van debatre aspectes relacionats amb una menor generació de residus i una optimació més eficients dels recursos en el marc de la seva prevenció. Així mateix, es va fer incidència en la conscienciació de  la població sobre els beneficis que comporta una correcta separació i reciclatge dels residus. En aquest sentit, s'evita l'augment de la taxa de gestió de residus, ja que els costos de tractament es redueixen, i, a nivell ambiental,  s'actua contra el canvi climàtic.Data de modificació: 05/05/2016 14:48:24